Tv-seriesTv-nieuwsNieuwe tv-series van George R.R. Martins Wild Cards bundels

Nieuwe tv-series van George R.R. Martins Wild Cards bundels

-

Hulu gaat twee series maken gebaseerd op Wild Cards, de populaire 27 delen tellende franchise van Game of Thrones-bedenker George R.R. Martin. Deadline stelt dat beide series geschreven en geproduceerd worden door Andrew Miller. Ook is Martin hieraan verbonden als een producent, samen met Melinda Snodgrass en Vince Geradis.

Wild Cards is een universum dat al in 1987 verzonnen is door George R.R. Martin en Melinda Snodgrass. Daarnaast schrijven er een groot aantal andere auteurs mee in het Wild Cards universum. Er zijn er een aantal die we wel kennen in Nederland, zoals Roger Zelazny, Pat Cadigan, Arthur Byron Cover, Howard Waldrop en Daniel Abraham. Het verhaal van Wild Cards speelt zich af in een parallel universum, waarin New York in 1946 getroffen werd door een buitenaards virus dat het DNA herschreef van iedereen die het infecteerde. Negentig procent van de bevolking stierf, negen procent muteerde in ernstig misvormde monsters en het ene procent dat overbleef kreeg superkrachten.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties