StripsStriprecensiesDrain 1: Wraak

Drain 1: Wraak

-

Omslag Drain 1: WraakDrain betreft een vierdelige vampier graphic novel, van een Amerikaans auteur en Japanse illustratrice. Hoe zou één van de meest populaire monsters in dit verhaal uit de verf komen? Chinatsu is, terwijl haar familie werd uitgemoord, gebeten en een vampier geworden. Vierhonderd jaar na die gebeurtenis is ze terechtgekomen in New York. Reeds vier eeuwen ook, duurt haar klopjacht op de vampier die haar heeft verdoemd tot het leven van een bloedgeest. Chinatsu is zeer gebrand op het hooghouden van de eer van haar familie en zichzelf. Ze eet daarom ook slechts zondaars. Tegenover iedereen die haar in de weg staat is ze echter meedogenloos. Tijdens haar verblijf in New York komt ze Freya, tevens een grootborstige vampier, tegen die bepaalde herinneringen naar boven brengt.

Plaatsing
Drain verscheen in Nederlandse taalgebied bij Dark Dragon Books. De achtergrond van Chinatsu (Japans) en de Japanse tekenstijl doen erg Manga-achtig aan. Evenals de Aziatische vechtstijlen en wapengebruik (in hartje New York nota bene).

Er is nog weinig gebeurd in het verhaal, dat uit 55 pagina’s met vooral grote platen en erg weinig tekst bestaat, maar tot dusver is duidelijk dat we kunnen spreken van een fantasievol horrorverhaal. Bloed spuit ons dan ook kleurrijk rond de oren. Tot nog toe bestaat het verhaal enkel uit dialoog, dus objectieve achtergrond informatie is niet beschikbaar. Dat werpt veel vragen op, het gros echter wordt in een op mij onrealistisch overkomend, inwendig monoloog beantwoord.

Personages en plot
Het eerste gedeelte van het boek is clichématige uitleg van vampier Chinatsu die haar eigen eer wil hooghouden. Het enige wat op mij origineel overkwam betrof het afhakken van het hoofd van het slachtoffers om geen bewijs achter te laten. We weten na het eerste deel eigenlijk nog maar heel weinig van Chinatsu en in de kleurige platen die voornamelijk gevechten, seks of het drinken van wijn weergeven wordt ook niet bijzonder veel gesproken.
Flashbacks illustreren de seksuele relatie van Freya en Chinatsu, alsmede dat Chinatsu degene is die Freya een vampier heeft gemaakt. Freya, die Chinatsu daarom smeekte, blijkt twee eeuwen later spijt te hebben en wil dat haar ex-vriendin betaald zetten.

Actie wordt in Drain spectaculair in beeld gebracht, zoals je van een strip als dit mag verwachten. Ook de rustige tekeningen schitteren van pracht, en dat is ook alles waar dit deel het van moet hebben. Wel kon ik mij in de platen storen aan de oversekstheid van de hoofdpersonages en in het “verhaal” tot nu toe. Het echte verhaal heeft nog niet echt vlucht genomen.

Titel: Drain 1: Wraak
Auteur: Cebulski, C.B.
Tekenaar(s): Takeda, Sana
Uitgever: Dark Dragon Books
Verschenen: 2011
Uitgave: Hardcover, 55 pagina’s
Prijs: € 17,95

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties