StripsStriprecensiesDrain 3: Crescendo

Drain 3: Crescendo

-

Omslag Drain 3: CrescendoDrain is tot nu toe een wisselvallig beoordeelde serie op FantasyWereld. Zet deel drie de traditie van deel één of van deel twee voort? Het moment suprême is eindelijk daar voor Chinatsu. In Japan, onder de sakura-boom (een kersenboom in bloei) die op haar zusters graf staat, zal het gevecht plaats gaan vinden tussen Reiji, Freya en Chinatsu. Hiervoor worden alle trucjes, katana’s, strakke pakjes, borsten, bloed en vampiertanden weer uit de kast getrokken. De boodschap van deel drie: actie.

Plaatsing
Deel drie van Drain gaat eigenlijk maar om één ding. Het gevecht. Het grootste deel van deel drie betreft dan ook het gevecht of de inleidende dialoog. Waar deel één een te simpele en onvolledige inleiding was, was deel twee “the thickening of the plot” en heeft deel drie toepasselijk de titelCrescendo: de gebeurtenissen en de actie hierin nemen toe en bereiken een hoogtepunt. Althans, als gore-horror en actie als het hoogtepunt van het verhaal beschouwd moeten worden. Alleen de laatste vijf pagina’s geven het gevecht niet weer. De platen van Takeda kwamen echter niet eerder zo mooi uit als in dit deel.

Personages en plot
Van een verdere verdieping in de karakters kunnen we niet spreken. Het enige dat we lezen in dit deel is het gevecht. Dat er een gevecht zou komen werd in deel twee al duidelijk gemaakt, dus dat betreft niets verrassends. Hoe het gevecht eindigt en wat de vijf bladzijden die niet over het gevecht gaan bespreken is echter wel erg verrassend. Vooral de laatste plaatjes komen onverwacht, neigen naar surrealisme en zijn bovendien suggestief.

Titel: Drain 3: Crescendo
Auteur: Cebulski, C.B.
Tekenaar(s): Takeda, Sana
Uitgever: Dark Dragon Books
Verschenen: 2011
Uitgave: Hardcover, 61 pagina’s
Prijs: € 17,95

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Drain 3: CrescendoDit hele deel betreft alleen het gevecht in schone platen. Verhaaltechnische pulp, maar met een verrassend en suggestief einde die dit deel een halve ster opkrikt naar een (in mijn ogen) krappe voldoende.