StripsStriprecensiesConan 2: Achter de Noordenwind

Conan 2: Achter de Noordenwind

-

Omslag Conan 2: Achter de NoordenwindIn Achter de Noordenwind  gaat het verhaal verder kort na het einde van het voorafgaande deel, De Dochter van de IJsreus. Conan en de Vanir mannen worden gevangen genomen door het leger van Hyperborea’s slaafse soldaten en worden zelf ingezet als slaaf. Conan krijgt echters onverwachts hulp aangeboden van de wulpse slavin Iasmini.

Nog spannender
Het verhaal van Achter de Noorderwind is nog spannender dan zijn voorganger De Dochter van de IJsreus. De spanning zit er eigenlijk gelijk vanaf het begin met de achtervolgingsscènes in. Dit tweede deel bevat ook meer actie dan het eerste, waardoor het tempo nog een stuk hoger ligt. Nieuwsgierigheid en verlangen doen de lezer steeds de bladzijde sneller en sneller omdraaien. Ook in dit verhaal gaan tekeningen en scenario hand in hand. Conan en enkele andere personages worden nóg realistischer door de uitwerking die steeds beetje per beetje dieper gaat.

Tekeningen vol actie en sfeer
De tekeningen die aan Busieks scenario zijn toegevoegd zijn geladen met actie en sfeer. De kracht die in deze illustraties zit, zorgt voor dat het verhaal tot leven komt. Soms lijkt het zelfs of de lezer zelf in de duistere onderwereld van Hyperborea zit. De tekeningen zijn van zodanig hoog niveau dat elke plaat ook op zichzelf kan staan.

Titel: Conan 2: Achter de Noordenwind
Auteur: Busiek, Kurt
Tekenaar(s): Nord, Carey & Yeates, Thomas
Uitgever: Dark Dragon Books
Verschenen: 2010
Uitgave: Hardcover, 64 pagina’s
Prijs: € 17,95

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Een sterk verhaal met sterke personages die worden vertolkt door scenario en illustraties die hand in hand gaan. Actie, vuur en passie wakkeren het leestempo aan en doen de lezer al uitkijken naar deel drie!Conan 2: Achter de Noordenwind