StripsStriprecensiesBoeken van de Zieners 2: Het Vermogen

Boeken van de Zieners 2: Het Vermogen

-

Omslag Boeken van de Zieners 2: Het VermogenDe Zes Hertogdommen zijn in rep en roer. De buiteneilanders die we in het eerste deel zijn tegengekomen plunderen de kusten en zogeheten Ontzielden zwerven overal rond en overvallen onschuldige reizigers en plattelanders. De inmiddels zestienjarige Fitz maakt zich er wel zorgen over, maar zijn aandacht is vooral gericht op het veertienjarige dorpsmeisje Molly, op wie hij tot over zijn oren verliefd is geraakt. In dit deel wordt hij echter vooral in beslag genomen door de bikkelharde lessen in het gebruik van Het Vermogen, van de onbetrouwbare en gevreesde Galen. Gelukkig maakt Fitz ook vrienden: de geheimzinnige Nar bijvoorbeeld, een bondgenoot die zijn leven voorgoed zal veranderen…

Verhaal
Het verhaal gaat weer verder en de lessen van Fitz worden steeds moeilijker. Naast zijn lessen bij Chade komt Fitz ook in de leer bij Galen. Hij zal hem onderwijzen om zijn Vermogen te gebruiken. Met het vermogen kan een persoon binnendringen in de geest van anderen, een krachtig wapen voor de Zes Hertogdommen.

De snelheid waar het eerste deel mee begon begint nu al wat af te nemen. Er is wat meer ruimte ingebouwd voor de lessen van Fitz bij Chade en vooral Galen. En ook worden er een paar nieuwe, interessante personages uitgediept. Bijvoorbeeld de Nar, die nog een belangrijke rol te spelen heeft, en Molly, het dorpsmeisje waar Fitz verliefd op is geworden. Ook de koninklijke familie zelf en de verhoudingen onderling worden uitgediept. Hierdoor krijg je een veel beter overzicht van de netelige situatie waarin Fitz zich bevindt en kun je je beter in zijn gevoelens inleven. Toch blijft alles nog een beetje op de oppervlakte in vergelijking met het boek. Waar de zielenroerselen van Fitz daar veel meer aandacht kregen, is dat in de graphic novel allemaal nog wat oppervlakkig. Dit is jammer, omdat daarin de sleutel zit om de lezer te laten meevoelen in het verhaal.

Het Vermogen behandelt voornamelijk de opleiding(en) van Fitz. Hoewel het op een goede manier wordt uitgewerkt is er nog niet zo heel veel spanning te vinden. Pas aan het einde krijgt Fitz zijn eerste belangrijke opdracht, waarbij je het gevoel krijgt dat er echt iets op het spel staat. Hierover ga je echter pas lezen in deel 3.

Grafisch
Op het gebied van de tekeningen valt na de recensie van het eerste deel weinig te zeggen. Hetzelfde team heeft ook weer aan deze uitgave gewerkt en dat zie je terug. Het sfeervolle kleurgebruik maakt van dit tweede deel wederom een hele mooie uitgave. De sfeer wordt wel wat grimmiger nu Fitz steeds meer tegenslagen krijgt te verduren. Dit zie je terug in de afbeeldingen. De Ontzielden zien er niet prettig uit en ook het bloed begint te vloeien nu er serieus gevochten moet worden…

Titel: Boeken van de Zieners 2: Het Vermogen
Auteur: Hobb, Robin
Tekenaar(s): Laurent Sieurac
Uitgever: Uitgeverij L
Verschenen: Februari 2011
Uitgave: Hardcover, 48 pagina’s
Prijs: € 17,50

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties