SpellenSpelachtergrondEerste ervaring met Dungeons & Dragons als boekenliefhebber

Eerste ervaring met Dungeons & Dragons als boekenliefhebber

-

Mijn vrienden spelen al zo lang ik me kan herinner D&D: Dungeons & Dragons. Dungeons & Dragons kennen jullie vast, maar voor degenen die het nog niet kennen, het is een tabletop roleplaying game. In essentie heb je er ook helemaal niets voor nodig, alleen een kundige en fantasierijke Dungeonmaster (oftewel DM) die het spel leidt, spelers en speciale dobbelstenen, hoewel er voor dat laatste ook wel een app is. Ik had echter nog nooit D&D gespeeld en aangezien we in lockdown zitten en maar één persoon kunnen ontvangen, zat dat er voorlopig (dacht ik) ook niet in, maar toen een goede (en fantasierijke) vriend vroeg of mijn vriend en ik een paar sessies wilde doen, zei ik meteen ja!

Lees ons artikel over starten met Dungeons & Dragons en wat je daarvoor nodig hebt!

Waarom nu?

Ik ben wel een open persoon, maar niet heel fantasierijk vind ik zelf. Ik was en ben dus bang dat ik het niet helemaal kan bijbenen en niet zo vindingrijk ben in een situatie als mijn vrienden. Daarnaast spelen zij het al jaren en hoe langer ik niet meedeed, hoe hoger de drempel voor mij werd om een keer mee te doen. Ook zie ik het  binnen onze groep meer een ‘jongensding’, omdat alleen de jongens het doen. Onzinredenen eigenlijk, maar dit heeft me er wel altijd van weerhouden. Nu we het maar met zijn drieën gingen doen (en ik het gevoel had niet ‘af’ te kunnen gaan) ben ik dus eindelijk begonnen en… Daar heb ik geen spijt van!

Wat voor karakter heb ik gekozen?

Wij doen D&D 5e editie. Onze DM schetste onze wereld (hij heeft zelf een scenario gecreëerd) en stelde ons alvast een aantal vragen waar we over na moesten denken, zoals waarom onze held voor deze queeste zou zijn gekozen. Hij raadde me ook aan om voorzichtig een karakter aan te maken op D&D Beyond, dus dat deed ik! Ik heb gekozen voor een mannelijke half-elf ranger genaamd Luwin, die bijna volledig onder de brandwonden zit (en dus ook bang is voor vuur) omdat zijn dorp, en daarmee ook zijn familie en vrienden, zijn afgebrand. Sindsdien leeft hij als jager, dief en zwerver en doet hij er alles aan om wraak te krijgen op het legioen van de heerser, de mensen die zijn dorp hebben afgebrand. Hij is lang, paars, charismatisch en snel en ik vind het een heerlijk personage tot nu toe!

Wat vind ik er nu van?

Afgelopen zaterdag heb ik meer dan 5 uur achter elkaar D&D gespeeld en ik moet zeggen, ik ben fan! Het is zo leuk om samen te werken, te discussiëren, in je rol te zitten, te dobbelen en te vechten, en alles terwijl je heel veel snackt (in ons geval) en gewoon met vrienden bent. Als boekenliefhebber snap ik niet dat ik het niet eerder een kans heb gegeven, want het is als een verhaal in je hoofd! Misschien moet ik niet te hard van stapel lopen, omdat ik nog maar 1,5 sessie heb gedaan, maar dit smaakte naar meer…

Spelen jullie ook D&D, en als welk karakter?

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Merel Kuitert
Merel Kuiterthttps://booksbeersandbeyond.home.blog/
Ik ben een 22-jarige masterstudente met een passie voor boeken, bordspellen en speciaalbieren. Ik combineer deze passies op mijn Instagram en blog. Als ik me avontuurlijk voel wil ik ook wel eens een spel op de computer spelen, hoewel ik absoluut geen professionele gamer ben. Verder mag je me altijd wakker maken voor een goed gesprek, kaas of chocolade (op jouw kosten).

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties