FilmsFilmrecensiesMen in Black 3

Men in Black 3

-

Omslag Chronicle

Agent K is verantwoordelijk voor het opsluiten van één van de gevaarlijkste aliens ooit, Boris the Animal, maar wanneer Boris uit zijn zwaarbewaakte gevangenis op de maan weet te ontsnappen en terugkeert naar de Aarde is het aan Agenten K en J om hem tegen te houden. Boris the Animal zint echter op wraak op Agent K, want niet alleen heeft hij hem in 1969 opgepakt, maar hij is er ook verantwoordelijk voor dat Boris nu nog maar één arm heeft. Tijdens zijn opsluiting is Boris op het spoor gekomen van een tijdreismachine en gaat hier op Aarde naar op zoek. Hij is van plan om Agent K de dag voordat hij hem in het verleden had opgepakt te stoppen, zodat hij nooit zijn arm is kwijtgeraakt en hij de rest van zijn uitgestorven gewaande soortgenoten kan oproepen voor een invasie op de planeet Aarde.

Na een geslaagde missie nemen de partners Agent K en Agent J afscheid van elkaar, maar wanneer Agent J de volgende dag op zijn werk aankomt, is zijn partner nergens te bekennen. Sterker nog, geen van de andere agenten schijnen te weten wie Agent K is, totdat Agent J de nieuwe leidinggevende van Men in Black, Agent O, spreekt. Agent O en Agent K hebben namelijk een verleden samen en zij weet Agent J te vertellen dat Agent K in 1969 is vermoord door Boris the Animal. Al snel komen ze tot de conclusie dat Boris terug is gegaan in de tijd en Agent O stuurt J naar iemand die in het bezit zou moeten zijn van een tijdreismachine. Dan gaat ook Agent J terug in de tijd, een dag eerder dan de dag waar Boris naartoe is gegaan, zodat hij Boris tegen kan houden wanneer deze in 1969 arriveert.

Mooie aankleding
Na het tegenvallende Men in Black 2 gooien de makers het dit keer over een andere boeg. Waar deel 2 namelijk een vergroting was van alle sterkste momenten uit de allereerste Men in Black en in essentie vooral een kopie, bevat Men in Black 3 een heel origineel verhaal. Het gebruik van tijdreizen roept altijd vragen op en dat is hier niet anders. Want waarom kan niemand zich Agent K nog herinneren, maar Agent J nog wel? Wanneer Agent J deze vraag voorlegt aan de persoon met de tijdreisapparaten, antwoord deze dat hij dat in de toekomst, wanneer alles voorbij is nog eens moet komen vragen, iets wat niet meer gebeurt.

Ook de populaire karakters Frank de mopshond en de wormen komen praktisch niet in deze film voor. Gelukkig zijn er wel nog genoeg andere aliens om van te genieten. De setting in 1969 ziet er erg goed uit. Van de bloemetjesjurken tot de wijde broekspijpen. De oldtimers, de kortzichtige mensen, alles zit erin. Ook de aliens hebben een jaren ’60 make-over gekregen, precies zoals men toen dacht dat aliens eruit zagen, gezien de vele sci-fi films uit die tijd. De badguy is ook weer een stuk interessanter dat het Victoria’s Secret model met het domme hulpje uit het tweede deel. Jemaine Clement weet Boris erg sterk en creepy neer te zetten. Zoals we onderhand wel mogen verwachten zien de special effects er ook schitterend uit

Prima toevoegingen
Voor de rol van de jonge versie van Agent K hebben ze Josh Brolin ingehuurd. Een prima acteur die perfect gestalte weet te geven aan zijn personage. Buiten zijn uiterlijke kenmerken heeft hij ook de juiste trekjes van Tommy Lee Jones’ Agent K overgenomen. Z, de leider van de Men in Black uit de eerste twee films is overleden en zijn plaatsvervangster is Agent O, gespeeld door Emma Thompson. Ze doet haar werk prima. Agent J wordt zoals altijd weer gespeeld door Will Smith. Hij doet eigenlijk precies hetzelfde als in de vorige films en dat doet hij erg leuk. Tommy Lee Jones’ zijn rol is flink ingekort vergeleken met de vorige delen en zijn rol lijkt te bestaan uit vooral heel erg depressief voor zich uit staren. Het ietwat zoetsappige einde van de film verklaart dit een beetje, maar het is toch jammer dat hij niet iets meer “zichzelf” kon zijn.

 

Producent: Amblin Entertainment
Regisseur: Barry Sonnenfeld
Cast: Will Smith (Agent J), Tommy Lee Jones (Agent K), Josh Brolin (jonge Agent K), Jemaine Clement (Boris the Animal), Emma Thompson (Agent O), e.a.
Verschenen: 2012
Speelduur: 103 minuten
Leeftijdscategorie: 13+

Koop bij bol.com

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties