FilmsFilmnieuwsDark Universe bevestigd door Universal Pictures

Dark Universe bevestigd door Universal Pictures

-

Het hing al even in de lucht, maar de plannen voor een gedeeld filmuniversum van alle iconische monsters waar Universal Pictures de rechten op heeft is vandaag bevestigd met een mooie aankondiging. Ze noemen het Dark Universe, een serie films die zoals de Avengers van het Marvel Universum telkens met verschillende verhaallijnen aan elkaar verbonden zijn.

De eerste film in dit universum zal The Mummy zijn, die komende maand verschijnt. Hierin speelt Tom Cruise de hoofdrol, maar heeft ook Russel Crowe als Dr. Jekyll/Mr. Hyde een grote rol. Het personage van Russel Crowe staat aan het hoofd van de zogenaamde Prodigium organisatie, die de wereld van allerlei monsters probeert te beschermen.

Volgende films die al aangekondigd zijn, zijn Bride of Frankenstein en The Invisible Man, waarin respectievelijk Javier Bardem als het monster van Frankenstein en Johnny Depp als de onzichtbare man de hoofdrol spelen. 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties