FilmsFilmachtergrond7 stripboek verfilmingen waar we naar uitkijken in 2017

7 stripboek verfilmingen waar we naar uitkijken in 2017

-

Vorig jaar maakte ik een artikel over alle stripboekverfilmingen die in 2016 zouden uitkomen. Het werd een hele mooie lijst met films (Deadpool, Dr. Strange, Civil War, Suicide Squad, Bastman vs Superman) die dit jaar lastig te overtreffen zal zijn. Toch doen Marvel en DC natuurlijk hun uiterste best en brengen ze beide meerdere films uit. Laten we zien waar we dit jaar naar uit kunnen kijken!

   

Het superhelden filmseizoen begin in maart, als FOX Logan uitbrengt, de derde standalone film over een van de meest populaire X-Men: Wolverine. Een bijzondere film in verschillende opzichten, want Hugh Jackman heeft al meerdere malen aangegeven dat dit de laatste keer is dat hij de rol van Wolverine op zich zal nemen. (maar misschien wil hij nog wel een Deadpool cameo maken?) Dat zal voor iedereen, Jackman meegerekend, een bijzonder moment zijn, zo 17 jaar na het verschijnen van de eerste X-Men. De film zal de verhaallijn van de Old Man Logan strips volgen, waarin de meeste mutanten uitgestorven zijn en er wordt gejaagd op overlevende mutanten. Het zal (na Deadpool) ook de eerste R rated superheldenfilm zijn, dus genoeg mogelijkheden om de grimmige sfeer uit deze verhaallijn te volgen. Ook voor Patrick Stewart wordt het zijn laatste verschijning in een X-Men-film, in de rol van Charles Xavier.

Diezelfde maand verschijnt ook Ghost in the Shell. In deze film, gebaseerd op de gelijknamige manga, is Scarlett Johansson te zien als Major, een unieke combinatie tussen mens en cyborg die deel uitmaakt van een speciale eenheid. Zij heeft de leiding over Section 9, een elite-eenheid die de gevaarlijkste criminelen en extremisten moet tegenhouden.

In mei gaat Marvel het vervolg op de succesvolle Guardians of the Galaxy uitbrengen. Naar het schijnt gaan we meer te weten komen over de vader van Starlord en zal het team zich uitbreiden met onder andere Yondu, Nebula en Mantis.

   

Dan zal DC van zich laten horen door in juni Wonder Woman uit te brengen, gespeeld door Gal Gadot. We zagen natuurlijk al een glimp van haar in Batman vs Superman, maar in deze film is alle aandacht op Wonder Woman zelf gericht. We komen meer te weten over haar verleden en waarom zij de mythische Amazones verliet om zich te bemoeien met onze aardse zaken.

In juli komt daar Marvel wederom met een nieuwe adaptie van Spider-Man: Homecoming. Sony zag dat hun verfilmingen van de webslingeraar nooit zo populair (en goed verdienend) als de Marvel striphelden films werden en hebben daarom hun rechten op verfilmingen van dit personage teruggegeven aan Marvel. Daarom zagen we Spider-Man al even in Civil War en krijgen we nu dus (wederom) een reboot.

Daaropvolgend verschijnt Thor 3: Ragnarok. In deze film komen we te weten waar Thor en Bruce Banner (Hulk) zich mee bezig hielden tijdens de schermutselingen tussen de Avengers in Civil War. Uiteraard maakt ook Loki zijn opwachting en zal naar verluidt ook Dr. Strange een rol spelen.

En de afsluiter komt in november met Justice League, het antwoord van DC op de succesvolle Avengers-films van Marvel. Na Batman vs Superman (waarin Wonder Woman, Cyborg en The Flash al een rolletje hadden) wordt nu de groep gevormd die samen met Aquaman de aarde moeten beschermen. In de komende jaren zullen de afzonderlijke leden ook nog hun eigen verfilmingen krijgen.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties