EvenementenSfeerverslagenSuccesvolle tweede editie van Spellenbeurs Moxcon

Succesvolle tweede editie van Spellenbeurs Moxcon

-

Afgelopen zondag, 12 september, was het eindelijk zover! Na de eerste veelbelovende editie van deze (nog kleine) spellenbeurs in 2019 duurde het even, maar gelukkig kon het evenement dit jaar wel doorgaan. En het bleek een laaiend succes.

Wat was er te doen?

Het was spannend om te zien hoe druk de spellenbeurs/conventie bezocht zou worden. Tickets konden gratis worden gereserveerd of op de dag zelf gekocht worden. Van maatregelen was wel wat te merken in de vorm van routepijlen op de grond en een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het pand aanwezig mocht zijn. Ook moesten spelers tijdens de zeer druk bezette Magic the Gathering rondes – die in een afgeschermde ruimte plaatsvonden – een mondkapje dragen.

Al bij de opening van de conventie waren flink wat bezoekers aanwezig en de sfeer was gemoedelijk. Meerdere spellenwinkels hadden een kraam, sommige kwamen van verre, en er was een groot aanbod van bordspellen, kaartspellen en miniaturen. Er was een stand met re-enactment kostuums en attributen, en ook de lokale spel-o-theek was vertegenwoordigd. Naast shoppen kon je ook aanschuiven aan de vele tafeltjes die door het hele pand te vinden waren. Er werden meerdere demonstraties gehouden en er stonden allerlei spellen klaar om uit te proberen. Bezoekers konden stemmen op geverfde miniaturen, en iets te eten kon je halen bij het cafetaria en binnen of buiten nuttigen.

Naast spellen was er ook veel aandacht voor re-enactment.

Spellenbeurs op het Water

De conventieruimte in Museum Broekerveiling was dit keer niet zo groot, maar gelukkig was er ook buiten ruimte om even te staan kletsen of wat te drinken op het terras. Al wordt de conventie aangeprezen voor alle leeftijden, ik had mijn kroost thuisgelaten vanwege de unieke locatie van de con: Museum BroekerVeiling. In het pand zelf liep je over houten steigers, met het water klotsend links en rechts van je. Het geeft het evenement een unieke sfeer, maar is tegelijkertijd wel een ding met jonge kinderen. Al heb ik meerdere jonge families gespot en meerdere peuters en kleuters heerlijk op het buitenterrein zien spelen.

De sfeer was zowel binnen als buiten fantastisch – en we hadden ook mazzel met het weer. Al miste ik dit jaar de grote buitenspellen van 2019, de con zelf leek een enorm succes te zijn. Er was meer cosplay te zien, en bij vertrek stond er buiten een rij over de hele lengte van de stoep, tot aan de weg aan toe, die nog aangroeide terwijl ik wegging.

MoxCon 3?

Wat mij betreft een dikke ja! Wat Moxcon uniek maakt is niet alleen de bijzondere locatie en de warmte van de organisatoren, maar ook dat het een vooral sociaal evenement is. Mensen bleven hangen omdat ze samen een spel gespeeld hadden, nieuwe connecties werden gesmeed en veel bezoekers verlieten het pand met een lijst aan nieuwe whatsapp contacten en een tas vol nieuwe spellen. Op naar een volgend jaar!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Vanne
Vannehttp://www.vanne.nl/
Vanne is recensent, cosplayer, fervent D&Der en geocacher. Ze heeft met haar kostuums 6 prijzen in de wacht gesleept, model gestaan voor striptekenaars, geld ingezameld voor goede doelen en gejureerd. Ze is de officiële Elsje (van de stripverhalen door Gerben Valkema en Eric Hercules). Ze spaart boeken geïnspireerd door de werken van Jane Austen. Verder probeert ze al jaren af te kicken van de cosplay, maar is inmiddels een cosplay mama.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties