Striptekenaars opgelet! Op 23 en 24 november krijgen Nederlandse striptekenaars de kans om door te breken als professioneel comic artist. Niemand minder dan Marvel Comics-editor Alanna Smith zal zich buigen over het artwork van aspirant comic artists tijdens een portfolio review. Nederlands tekentalent krijgt hiermee een unieke kans om aan de slag te gaan voor de moeder der comics: Marvel Comics!

Tijdens de portfolio review krijgen beginnende striptekenaars een unieke kans om hun werk te presenteren aan een editor van een gerenommeerde stripboekenuitgever. Voor de wintereditie van het evenement neemt Marvel Comics-editor Alanna Smith deze taak op zich in een zoektocht naar getalenteerde comic artists. Een selectie van haar favoriete artiesten mag haar in levenden lijve overtuigen van hun kwaliteiten en daarmee een unieke kans wagen op een klus voor de stripboekengigant.

Dat een portfolio review jouw grote doorbraak kan betekenen, bewijst de Nederlandse comic artist Romano Molenaar. Nadat hij in 1996 zijn portfolio overhandigde aan een editor van een Amerikaanse uitgeverij, mocht hij vrijwel direct aan de slag. Sindsdien heeft hij voor vele grote stripboekenuitgeverijen gewerkt, waaronder Marvel Comics en DC Comics. “Het is cruciaal om je werk te presenteren tijdens een portfolio review, zowel voor de ontwikkeling van je talent als je carrière. Je krijgt direct feedback op je werk en weet wat er van je verwacht wordt als comic artist. Laat een positieve indruk achter en neem geen defensieve houding aan als zij je artwork bekritiseren. Luister naar de editor en neem hun advies ter harte,” adviseert Romano. “Het bijwonen van portfolio reviews heeft voor mij de deuren geopend naar uitgeverijen zoals Marvel Comics en DC Comics. Het kan, dus ga ervoor!”

Alanna Smith is associate editor bij Marvel Comics en al vier jaar onderdeel van het Marvel Comics-team. Met haar achtergrond in illustratie en schrijven is zij een echte aanwinst bij de uitgeverij. Smith is vooral verantwoordelijk voor Avengers-gerelateerde titels. Momenteel werkt ze aan Ms. MarvelCaptain America en Iron Man. Ze ondersteunt haar collega’s bij de grootste titels, waaronder Avengers: Standoff, Civil War II en meest recentelijk het 80-jarige jubileum-issue Marvel Comics 1000.

Alanna Smith is beide dagen aanwezig tijdens Heroes Dutch Comic Con om de portfolio’s onder de loep te nemen. Let op! Alleen portfolio’s die conform de regels zijn gemaakt, worden geaccepteerd. Een deelname aan de portfolio review is geen garantie op een ontmoeting met Alanna. Kijk voor de regels en meer informatie op de website van de organisatie: dutchcomiccon.com

Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Geef een reactie