EvenementenEvenementennieuwsEvenementen in juli 2018

Evenementen in juli 2018

-

De Evenementenkalender van FantasyWereld is weer bijgewerkt, dus een mooi moment om te kijken waar we de komende tijd allemaal heen kunnen gaan om de fantasysfeer op te snuiven. De zomermaanden zijn altijd wel volgepland met allerlei leuke momenten, dus wellicht is het goed om even een overzichtje te krijgen. Er is elke weekend wel minstens 1 evenement te bezoeken, dus pak je agenda erbij!

Evenementen in Juli 2018

Het begint dit weekend al goed met de Comic Con in Gent. Met gasten als Silvester McCoy (speelde o.a. Dr. Who en Radagast in The Hobbit) en Nick Moran (Scabior in Harry Potter), veel cosplay, panels, kraampjes en workshops is er genoeg te beleven!

De week erna (7-8 juli) zijn er zelfs twee opties. In Vorden wordt een Historisch Festijn gehouden, waar je je bij Kasteel Vorden je hart kan ophalen aan historische re-enactment. Beginnend in de periode ver voor het begin van onze jaartelling en eindigend in de 20ste eeuw kun je er verschillende kampementen van Levende Geschiedenisgroepen uit binnen- en buitenland bezoeken.

Woon je wat zuidelijker in het land, dan is El Mundo Fantasia wellicht wat voor jou. Dit is een tweedaags festival (7-8 juli) in de schitterende Wereldtuinen van Mondo Verde Landgraaf. Een gezellig evenement voor jong en oud met muziek, workshops en leuke marktkraampjes!

14 juli kun je naar Coevorden gaan voor de Fantasymeet Coevorden, een meeting voor liefhebbers van cosplay, LARP en alles daartussen. Het evenement heeft een fair en er zijn diverse act’s, activiteiten, workshops en demonstraties.Kinderen zijn erg welkom en er is ook een leuk programma opgezet om de kinderen te vermaken.

Dan begint 19 juli het Romeinse Festival in het Archeon, deze is zelfs tot 11 augustus te bezoeken. Tientallen Romeinse legionairs, leden van Legio Secvnda Avgvsta uit Engeland, The Antoinine Guard Legio VI Victrix uit Schotland, Romans Ireland Legio VIII Avgvsta uit Ierland, Legio II Avgvsta uit Nederland en Legio Secvnda Consvlaris uit Rome komen naar Archeon en slaan daar hun kamp op. Zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames, slaven en kinderen. Tijdens het festival staan veel extra demonstraties en activiteiten op het programma.  

En het is nog niet klaar. Van 20 tot en met 22 juli is er het Mystical Fantasy Fair in Heeswijk Dinther. Dit inspirerende evenement is een combi van spirituele/paranormale, Keltische, Middeleeuwse en Sjamanistische activiteiten en sferen.  

Het weekend van 21 en 22 juli is er ook nog de Magic Fair in Kerkrade. Bij Kasteel Erenstein in Kerkrade is er een gezellige fantasymarkt met kraampjes, een steampunk kampement, een mooi Drakenrijders parcours, ridders, boogschieten, steampunk kampement en meer is te beleven tijdens dit fantasie evenement. 

En als laatste is er het tweede evenement van Cranenburgh Events van deze maand: op 28 en 29 juli staat het Middeleeuws Festijn Ommen gepland. Op het prachtige landgoed Het Laer in Ommen komen de Middeleeuwen weer tot leven door middel van een gezellige markt, veel demonstraties en re-enactment.

Naar welk evenement zijn jullie van plan te gaan komende maand?

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties