EvenementenEvenementennieuwsDe fantasywereld in coronatijd: Castlefest

De fantasywereld in coronatijd: Castlefest

-

Het lezen van boeken of bezoeken van fantasyfestivals is voor velen een heerlijke ontsnapping naar een wereld vol fantasie. Helaas is de ruwe werkelijkheid dat bezoekjes aan evenementen er voorlopig nog even niet in zit. Dit geldt ook voor de uitgevers, muzikanten en andere standhouders die op deze evenementen een mooie doelgroep vonden.

Daarom vanuit FantasyWereld een nieuw initiatief(je): een artikelreeks waarin we af en toe een uitgever, evenementorganisatie of auteur uitlichten die ondanks (of juist vooral door) de coronatijd iets bijzonders doen om toch het contact met ons, de fantasyliefhebbers, te onderhouden. In deze editie Castlefest (of eigenlijk de organisator Vana Events), die hun evenement in augustus helaas niet door zag gaan. Of de winter editie door kan gaan is nog de vraag, maar dat is sowieso nog erg ver weg (eind november)! Hoe kunnen we het gemis van Castlefest nu compenseren?

Castlefest TV

Daar heeft Castlefest zelf het antwoord op gevonden: Castlefest Lockdown TV. In een wekelijks programma van ongeveer een uur komen verschillende standhouders in beeld die je anders had kunnen bezoeken op het festivalterrein, wordt er live muziek gespeeld door toffe bands vanuit hun eigen huis en worden er leuke workshops gefilmd. Zo krijg je toch een beetje de sfeer en muziek mee van Castlefest, ga je (een beetje) op bezoek bij de standhouders en krijg je leuke tips om jezelf te vermaken thuis. Zie hieronder bijvoorbeeld de uitzending van gisteren (7 mei), waarin onder andere Cathinca van Sprundel iets vertelt over haar boeken en er muziek is van SeeD en Pyrolysis. Alle afleveringen zijn terug te vinden op het Youtube kanaal van Castlefest.

Patreon

Natuurlijk zorgen de maatregelen ook voor financiële moeilijkheden, zeker bij evenementorganisaties. Geen evenement betekent ook geen inkomsten, terwijl er veel vaste lasten gewoon doorgaan. Daarom heeft Vana, de organisatie achter Castlefest, verschillende mogelijkheden bedacht om toch wat inkomsten te genereren. Sowieso konden mensen die een kaartje hadden gekocht ervoor kiezen die naarhet volgende jaar door te schuiven, evenals standhouders die al een standje hadden geboekt. Maar Vana heeft ook een Patreon geopend, die je hier kunt bezoeken. Voor een door jezelf gekozen bedrag per maand krijg je verschillende leuke dingen, zoals bonusmateriaal in de vorm van filmpjes achter de schermen, speciale kortingen in de webshop, of deelname aan Castlefest Lockdown TV. Over de webshop gesproken, je steunt Castlefest uiteraard ook door hun merchandise te kopen, deze is via deze link te bekijken.

Dat was het voor deze keer, volgende keer weer ander initiatief. Heb je daarvoor goede suggesties, laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties