EvenementenEvenementennieuwsAuteurs tonen hun muzikale kant tijdens Middag van het Fantastische Lied...

Auteurs tonen hun muzikale kant tijdens Middag van het Fantastische Lied 2019

-

Auteurs Peter Schaap en Martijn Adelmund vormen de muzikale line-up van Middag van het Fantastische Lied 2019.

De Middag van het Fantastische Lied vindt plaats op zaterdagmiddag 26 oktober (tussen 16.00 uur en 18.30 uur) in het Groningse café ‘Kroeg van Klaas’. Het evenement – dit is de eerste editie – is een initiatief van de Stichting Fantastische Genre, in samenwerking met NoordWoord en ondersteund door de Kunstraad Groningen. De stichting heeft als doel de kwaliteit van en de waardering voor het fantastische genre te bevorderen op het gebied van literatuur, film, games, strips, (beeldende) kunst en nu dus ook muziek.

Tijdens de Middag van het Fantastische Lied laten Nederlandse schrijvers in het fantastische genre zich, in plaats van hun literaire kant, van hun muzikale kant zien.

Optredens van:

Peter Schaap (1946) schrijft al jarenlang naast boeken – bekend zijn onder meer ‘De Schaduwmeesters Trilogie’ en ‘De schrijvenaar van Thyll’ – Nederlandstalige liedjes waarbij hij zichzelf begeleidt op zijn gitaar. Zijn grootste hit is ‘Adem mijn Adem’ dat in de Nationale Hitparade van 1975 de 18de plek haalde. Andere bekende nummers zijn ‘De hoge heren van het dorp’ en ‘Vliegen als een vogel’. Sinds enkele jaren treedt hij met nieuw werk op.

Martijn Adelmund (1977) is schrijver van fictie en non-fictie. Boeken in het fantastische genre van zijn hand zijn onder meer ‘Heksenwaan’, ‘Heksenkind’ en ‘Max Havelaar met zombies’. In 2014 en 2015 won Martijn Adelmund de Hebban-award voor beste fantasyboek van Nederland en België. Van 2015 tot 2017 was hij Stadsdichter van Wageningen. Nieuw is de muzikale kant van Martijn Adelmund. Sinds een aantal jaar treedt hij op met eigen muziek, vermengt met theater en spoken word. Dit vormt ook de basis van zijn optreden tijden de Middag van het Fantastische Lied.

Het volledige programma voor de Middag van het Fantastische Lied 2019 wordt binnenkort bekendgemaakt via www.fantastischgenre.eu

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties