BoekenBoekrecensiesSlaves 4: Dante 2 - Miriam Borgermans

Slaves 4: Dante 2 – Miriam Borgermans

-

De slaaf Dante heeft de Black Box overleeft, maar de martelingen laten hun sporen na. Hij is na de uitzending in handen gevallen van Cym als machteloze Pronker. Cym probeert hem op allerlei afschuwelijke manieren te breken, zodat ze hem volledig kan bezitten. Dante vecht terug van diep onder de grond. Hij zint op wraak. Als hij ontdekt dat Raven nog steeds leeft, verandert alles voor hem. Want wat als wraak niet meer het allerbelangrijkste is?

Onthullingen

In Slaves: Dante 2 bevinden we ons weer aan de andere kant van het hek van het reservaat waar de slaaf Dante probeert om te overleven na de Black Boxfinale. Er was aan het einde van Dante 1 al wel wat duidelijk geworden over het leven van Dante en hoe Cym daarin paste, maar daar komen we nu heel wat meer over te weten. In het eerste deel dat ook toepasselijk Pronker heet, leeft Dante als Pronker bij Cym. Tegelijkertijd heb je net zoals in deel één korte teksten vanuit het perspectief van Cym. Je ziet dus beide kanten.

Maar niet alleen in deel één van dit boek zijn er veel onthullingen, eigenlijk verbindt Miriam Borgermans in dit vierde deel een hele hoop losse eindjes die al eens aan bod kwamen in eerdere delen, maar die nog niet waren uitgewerkt. Nu komt er echt veel meer vaart in die onthullingen en wordt de puzzel steeds duidelijker. Wat ook leuk is aan het perspectief van Dante is dat de wereld van SLAVES ook veel meer uitgelegd wordt. Bij Raven kennen we alleen het reservaat, Dante leeft daarentegen in de ‘echte’ wereld en dus zijn er meer mogelijkheden om verschillende aspecten van hun dystopische wereld te leren kennen. We komen zelfs meer te weten over het mysterieuze Alfa dat de wereld domineert. Al die onthullingen brengen best wat spanning met zich mee.

Het meest pakkende deel in de serie tot nu toe.

Confrontaties

Natuurlijk komt die spanning niet alleen door die onthullingen zelf. De personages reageren er ook erg menselijk op en nemen dan wel eens beslissingen die op het eerste zicht goed beredeneerd zijn, maar waarvan later blijkt dat ze beter even hadden kunnen wachten. De onthullingen leiden dus tot soms spectaculaire confrontaties tussen de machtspersonen in Stadsdeel Acht, zoals Osrik, Zeb Zahrek en Seamus, en Dante en zijn vrienden. Ze scheuren door de straten of vliegen rond in geleende voertuigen, alles is tot in detail uitgelegd.

Niet alle confrontaties zijn echt actiemomenten. Zo zijn er ook persoonlijke confrontaties die de personages onderling aangaan en waarbij macht en manipulatie tot in de puntjes beheerst worden. Miriam Borgermans laat Dante als een ware kameleon opereren in het kluwen dat Stadsdeel Acht is, met de hulp van zijn vrienden. Die momenten zijn even goed als de actie.

Bovendien sluit het verhaal ook perfect aan op Raven 2, waardoor de acties van Seamus nu ook van de andere kant belicht worden, net als hoe de mensen daarop reageren. Je weet al wat de gevolgen zijn van Seamus’ experimenten in het reservaat en waarom ze daar honger lijden. Dankzij onder andere de inspanningen van Castro weten Dante en zijn vrienden redelijk goed wat Seamus van plan is, maar nu voel je nog meer de spanning waaronder Castro komt te staan en wat hij allemaal moet doen om te overleven. Dit alles geeft voldoende afwisseling en spanningsopbouw om je aan het lezen te houden en om ondanks je voorkennis te hopen dat het einde van Raven 2 toch ook een andere kant heeft.

Conclusie

In het vierde deel van de serie Slaves keert Miriam Borgermans terug naar het perspectief van Dante. Hij heeft de Black Boxfinale overleefd en doet er nu alles aan om in leven te blijven en wraak te nemen. Die lust naar wraak leidt tot een hoop spannende onthullingen en soms explosieve confrontaties tussen de personages. Het meest pakkende deel in de serie tot nu toe.

Slaves 4: Dante 2 Boek omslag Slaves 4: Dante 2
Slaves
Miriam Borgermans
9789044834314
Clavis
December 2018
Hardcover
40 pagina's

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joke Michielsen
Joke Michielsen
Joke leerde de rijke fantasy-wereld kennen via Harry Potter, maar werd verliefd op de wereld in Eragon van Christopher Paolini. Hoewel ze een voorliefde heeft voor epische en historische fantasy, geniet ze ook enorm van leuke Young Adults met een mythologische toets of Urban fantasy. Dit heeft geleidt tot een gevarieerde collectie fantasy-boeken met enkele favorieten van Sarah J. Maas, Cassandra Clare en Marion Bradley.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Slaves 4: Dante 2 - Miriam Borgermans De slaaf Dante heeft de Black Box overleeft, maar de martelingen laten hun sporen na. Hij is na de uitzending in handen gevallen van Cym als machteloze Pronker. Cym probeert hem op allerlei afschuwelijke manieren te breken, zodat ze hem volledig kan bezitten. Dante vecht terug van diep...