BoekenBoekrecensiesSarah J. Maas kan wat gruwelijker zijn in haar eerste fantasy voor...

Sarah J. Maas kan wat gruwelijker zijn in haar eerste fantasy voor volwassenen

-

Bryce Quinlan geniet met volle teugen van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar dan worden er meerdere gruwelijke moorden gepleegd en stort haar leven volledig in. Twee jaar later doet ze alles om zich zoveel mogelijk af te leiden. Maar wanneer de moorden weer beginnen, wordt Bryce gedwongen samen met de gevallen engel Hunt Athalar op zoek te gaan naar wie of wat de boel op zijn kop zet. De vraag is, is de waarheid de consequenties waard…?

Ik kon niet wáchten om dit boek te lezen. Ik ben erg fan van de boeken van Sarah J. Maas, maar regelmatig zijn haar eerste delen niet altijd even sterk in mijn mening. Dus ik was benieuwd hoe dit zou zijn met haar eerste adult verhaal. Dus ik dompelde me volledig onder in dit verhaal, wat ook niet moeilijk was met 936 pagina’s…

Nieuwe wereld

In het begin is het een boek waar je niet makkelijk doorheen komt. Er wordt erg veel informatie op je afgevuurd om ervoor te zorgen dat je weet hoe het universum in elkaar zit en wie iedereen is. Maar het is te veel tegelijkertijd, waardoor het moeilijk is om alles even goed te begrijpen. Bryce sloot ik wel al heel snel in mijn hart. Bryce is een pittige dame, die het niet altijd mee heeft zitten, maar er het beste van maakt. Als half mens, half Fae wordt ze vaak gezien als een interessant speeltje, maar wanneer ze hier zelf geen behoefte aan heeft, weet ze goed van zich af te bijten. Ze is veel slimmer en werkt harder dan anderen van haar verwachten, en hier maakt ze dan ook goed gebruik van. Sarah J. Maas staat bekend om haar powervrouwen en met Bryce is dit weer goed gelukt.

Wanneer je echt in het verhaal komt, wordt het steeds interessanter en spannender. Het verhaal is hard en ruw, maar op momenten is het ook echt grappig en ook, zoals verwacht, een beetje sexy. Maar waar haar young adult boeken nog redelijk braaf blijven, is dit boek een stuk gruwelijker. Als je niet tegen gedetailleerde beschrijvingen van slachtoffers kunt, zou ik dit boek niet aanraden. Wat ik zelf zo leuk vond, was dat het een klein beetje een whodunnit mysterieverhaal is, iets waar ik zelf groot fan van ben. Je bent op zoek naar de dader en je wordt steeds weer op het verkeerde been gezet. Meestal weet ik de officiële dader snel te raden, maar ik was volledig flabbergasted toen ik er eindelijk achter kwam.

De personages worden naarmate het verhaal vordert steeds duidelijker en daardoor ook veel interessanter, zoals de gevallen engel Hunt, die een typische macho man is met een zacht randje, en Ruhn, haar broer met de kracht van sterrenlicht. Vooral wanneer je meer achtergronden van deze personages ontdekt, kun je niet anders dan ze omarmen en liefhebben.

Thematiek

Ook in dit boek is het zo dat elementen die op de eerste pagina’s al voorkomen, maar niet voelen als belangrijke elementen, ineens op het einde ontzettend belangrijk zijn. Ik kan nu al niet wachten om het boek te herlezen en deze te lezen terwijl je weet waarom ze belangrijk zijn. Daarnaast heeft dit boek ook weer voor wat prachtige quotes gezorgd, iets wat weer typisch Sarah J. Maas is. Je herkent ze meteen en het internet staat er nu al vol mee. Dit is ontzettend slim, want mensen delen deze quotes massaal, waardoor meer en meer mensen ermee in contact komen.

Verdiept tussen zinnen verweeft Sarah J. Maas er belangrijke thema’s als depressie, slutshaming en ongelijkheid door. Zelf vond ik dit erg interessant, maar het kan er op momenten wat dik bovenop liggen. Zelf heb ik daar nooit zo problemen mee, omdat ik het belangrijk vind dat zulke thema’s ook aan bod komen, maar mocht je daar nou geen fan van zijn, dan is het mogelijk dat je je soms kunt irriteren aan het verhaal.

Conclusie

Dit boek begint een beetje langzaam door de te grote toevoer aan informatie, maar wanneer je hier doorheen bent, word je vastgezogen aan het verhaal en is het niet mogelijk om het boek neer te leggen. Wanneer je op de laatste 200 pagina’s van het boek zit, kun je niet meer stoppen, zo spannend en onverwacht is het. Dit boek is gigantisch, maar voelt als een warm bed, vooral als je al fan bent van de schrijfstijl van Sarah J. Maas. Wees alleen voorbereid op gruwelijke scenes, want Sarah J. Maas houdt zich niet in, nu ze dit boek voor volwassenen schrijft. Maar hou je van paranormale verhalen, met veel spanning en humor, en een vleugje whodunnit, dan is dit verhaal perfect voor je!

Huis van aarde & bloed Boek omslag Huis van aarde & bloed
Crescent City
Sarah J. Maas
9789022589403
Boekerij
2020
Paperback
936 pagina's
Annemarie Lodewijk en Valérie Janssen

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Rosanna de Bie
Rosanna de Biehttp://www.dynamiccon.nl
Rosanna is altijd al een liefhebber geweest van alles in de geekdustry. Of het nou films/series kijken is of naar leuke geeky evenementen gaan of juist een goed fantasy boek lezen is. Zelf organiseert ze ook evenementen in deze industrie, zoals de cosplay conventie Dynamiccon in Eindhoven en andere evenementen. Hoe geekier, hoe beter is haar motto.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Sarah J. Maas kan wat gruwelijker zijn in haar eerste fantasy voor volwassenenDit boek begint een beetje langzaam door de te grote toevoer aan informatie, maar wanneer je hier doorheen bent, word je vastgezogen aan het verhaal en is het niet mogelijk om het boek neer te leggen. Wanneer je op de laatste 200 pagina’s van het boek zit, kun je niet meer stoppen, zo spannend en onverwacht is het. Dit boek is gigantisch, maar voelt als een warm bed, vooral als je al fan bent van de schrijfstijl van Sarah J. Maas. Wees alleen voorbereid op gruwelijke scenes, want Sarah J. Maas houdt zich niet in, nu ze dit boek voor volwassenen schrijft. Maar hou je van paranormale verhalen, met veel spanning en humor, en een vleugje whodunnit, dan is dit verhaal perfect voor je!