BoekenBoeknieuwsLeesbevordering via D&D in Het Avonturen Handboek van Rick Vechel

Leesbevordering via D&D in Het Avonturen Handboek van Rick Vechel

-

Jullie kennen ondertussen allemaal Rick Vechel, die met zijn ervaring als Dungeon Master in Dungeons & Dragons een zeer uitgebreide reeks artikelen schreef voor FantasyWereld over de beginselen van D&D. In het dagelijkse leven is hij educatief spelleider voor kinderen en tieners waarbij hij met een potje D&D werkt aan leesbevordering, samenwerken, sociale skills en veel meer. Met zijn bijzondere manier van leesbevordering haalde hij ondertussen al NPO Radio 1, Nu.nl en 3FM.

Zijn spelsessies worden met corona natuurlijk bemoeilijkt, maar Rick zit absoluut niet stil. Hij heeft namelijk het plan opgevat om al zijn werk gebundeld in een mooie hardcover uit te brengen. Het worden zo’n 100 pagina’s aan spelplezier, met uitleg van de regels, avonturen (campaigns) om te spelen en maar liefst 11 knutselopdrachten om lekker aan de slag te gaan.

Op voordekunst.nl heeft Rick een crowdfunding opgestart om dit hardcover boek ook daadwerkelijk uit te kunnen brengen. Neem daar eens een kijkje om te zien of je het wil steunen!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties