BoekenBoekachtergrondFantasyWerelds Favoriete Vakantieboek

FantasyWerelds Favoriete Vakantieboek

-

 

Het is vakantietijd en het zonnetje heeft zich al goed laten zien. Wij van FantasyWereld gaan graag op vakantie en nemen uiteraard altijd wel een aantal boeken mee. De beste vakantieboeken zetten we in dit artikel even op een rijtje. Zo weten jullie welke boeken jullie (mochten jullie nog op vakantie gaan) het beste kunnen inpakken! Uiteraard zijn we ook benieuwd naar jullie ideeën hierover! Welke boeken vind jij nu ideaal voor een vakantie? Laat het ons weten door hieronder te reageren of het Forum te bezoeken!


Stravaganza-reeksMarije Kok
Voor deze warme zomervakantie kan ik niet anders dan een reeks boeken aanraden die zich zelf ook in een prachtig zomers land afspelen: Stravaganza van Mary Hoffman. Deze serie speelt zich af in Talia, een zestiende-eeuwse versie van ons Italië. Deel één, Stad van maskers, vertelt over de doodzieke Lucien die door een oud notitieboek terecht komt in Bellezza, het equivalent van Venetië. Daar begint hij aan een avontuur vol spanning en intriges, maar ook betoveringen en romantiek. Het zesde en laatste deel van deze serie, Stad van zwaarden, is nog niet zo lang geleden verschenen, dus als deze reeks boeken je eenmaal heeft vastgegrepen, kom je de vakantie wel door!


Cinder & Scarlet Marjolein Mangnus
Een lange vakantie is een goed excuus om eens aan een boekenserie te beginnen. Nu weet ik dat niet iedereen zin heeft in een reeks à la Rad des Tijds of Een Spel van Tronen. Maar een wat lichter boek moet vaak wel lukken, toch? Probeer Cinder en Scarlet van Marissa Meyer eens. Dit zijn geen strandboeken, maar wel zeer geschikt voor een vakantie in de bergen of in een boshutje. Wedden dat het sprookje dan nog beter tot zijn recht komt?


De Hekser: De laatste wens – Dave
Op vakantie hou ik er altijd wel van om verhalenbundels mee te nemen. Ideaal om tussen de leuke uitjes door een kortverhaal te lezen! De korte verhalen van de Hekser Geralt de Riva, van de Poolse auteur Adrzej Sapkowsky, is daar een goed voorbeeld van. De koelbloedige monstermoordenaar beleeft humorvolle avonturen in een interessante wereld, waarbij het einde vaak een leuke twist heeft. En mocht een verhaal je tegenstaan, dan lees je gewoon de volgende. Zo heb je het boek nooit voor niks meegenomen!


De BiebbendeConnie
Hoe prop je genoeg boeken voor vijf fanatieke lezers en de rest van je bagage in een kleine auto? Iedere zomervakantie staan wij weer klaar om deze uitdaging aan te gaan. Ondertussen hebben we al een oplossing bedacht: er is een e-reader aangeschaft. En ik koop en/of leen een stapel boeken die (bijna ) iedereen graag wil lezen. Ook dit jaar is dit weer gelukt: een boek dat ik hiervoor iedereen aan kan raden is De legende van de Hemelrijders van Michael Reefs. Dit is het eerste deel uit de nieuwe jeugdserie over de Bieb Bende. Het is een spannend en vlot lezend boek voor kinderen vanaf acht jaar. Maar ook voor oudere broers/zussen is het een heerlijk boek om te lezen. Bovendien gaat het boek online verder met een speciale code, wat ook weer voor uren vermaak zorgt in de vakantie.


Donkere Toren / Thor Tim de Klerk Wolters
Mijn favoriete vakantieboek is volledig afhankelijk van de omgeving en het weer van mijn vakantiebestemming. Zo lag ik vorig jaar op het hete strand van zuid Frankrijk, terwijl ik op dat moment De Donkere Toren 1: De Sluipschutter van Stephen King aan het lezen was. Dit verhaal speelt zich voornamelijk af in de woestijn en als je zelf ligt te bakken in de zon dan kan je je prima in zo’n wereld inleven. Ben je meer een liefhebber van koude oorden, dan kan ik jullie vooral Thor aanraden. Dit verhaal speelt zich af in bergachtige omgevingen waar meters sneeuw ligt.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties