BoekenBoekachtergrondFantasyWerelds Favoriete Kinderboek

FantasyWerelds Favoriete Kinderboek

-

 

Kinderen worden al jaren in fantasievolle werelden gezogen door fantastische boeken over grote vriendelijke reuzen, pratende leeuwen en weerwolfjongetjes. Veel van deze boeken zijn zo leuk dat we zelfs nu nog af toe stiekem een leuk kinderboek erbij pakken. Daarom praten we bij FantasyWereld tijdens de Kinderboekenweek 2012 over onze favoriete kinderboeken. Natuurlijk willen we ook graag weten welk kinderboek jou nog het meeste bijstaat. Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten of bezoek ons op het forum!

 


Het oneindige verhaalAdinda Verburg
The Neverending Story
? Niks daarvan, weg met die Amerikaanse interpretatie! De juiste naam is Het oneindig verhaal, of eigenlijk Die unendliche Geschichte, van de Duitse Michael Ende. Als kind heb ik ooit een prachtige hardcover gekregen, bekleed met een donkerrode stof in reliëf. Toevallig zag die uitgave er precies zo uit als ‘het boek dat in het boek door de hoofdpersoon wordt gelezen’ (volgt u nog?). Ik zat dan ook met smart te wachten tot ik zelf naar Fantasia werd geroepen, want namen verzinnen kon ik als de beste. Helaas gebeurde dat nooit, ben ik de juiste leeftijd allang gepasseerd en is de stoffen bekleding aangevreten door hongerige zilvervisjes. Maar de magie blijft behouden: Die unendliche Geschichte is nog steeds mijn grote trots in de boekenkast!


Harry Potter Marije Kok
Mijn favoriete kinderboeken zijn die over Harry Potter en dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven. Rond mijn elfde ben ik verslaafd geraakt aan de Harry Potter-reeks en sindsdien ben ik als het ware ‘meegegroeid’ met Harry. Natuurlijk werd het leeftijdsverschil na een tijdje steeds groter, aangezien de boeken niet net zo snel geschreven werden als dat ik ouder werd, maar dat geeft niet. Harry’s avonturen blijven leuk, zelfs nu ik ze voor de zoveelste keer herlees. Zijn tovenaarswereld blijft me fascineren en J.K. Rowling heeft de boeken zo geweldig geschreven, dat je ze eigenlijk niet kunt wegleggen. Harry, zijn vrienden en Zweinstein zijn voor me tot leven gekomen en stiekem – ook al ben ik al veel te oud – zal ik altijd blijven hopen op die ene brief van Zweinstein…


Droppie de draak – Marjolein Mangnus
Oei, daar moest ik toch wel even over nadenken. Ik las vroeger veel, maar het onthouden van titels is niet mijn sterkste kant. Een van mijn eerste herinneringen aan een leuk boek was er eentje over een draak. Dat het boek Droppie de draak heette, was ik al vergeten. Het verhaal gaat over een meisje dat graag een puppy voor haar verjaardag wil. In plaats daarvan krijgt ze een doos met een soort groene hagedis erin. Het blijkt een leuk beest, maar leven met een draak geeft toch wel wat problemen. Mijn liefde voor draken zat er dus al vroeg in!


Vampier in de School – Merel Munne
Lezen onder de dekens en vervolgens van angst niet meer kunnen slapen: dat krijg je wanneer je als achtjarige Vampier in de School van Paul van Loon gaat lezen. Het was het eerste boek dat mij letterlijk bij de keel greep en zijn tanden in mij zette, in plaats van andersom. De heel normale hoofdpersoon, zijn vriendje Edje en de nachtwaker die, zoals in al Van Loons kinderboeken, een cameo van de auteur is…
Heerlijk! Zelfs nu, zo’n twintig jaar later, kan ik het nog voelen: doodsbang onder de dekens liggen, luisterend naar tikken op het raam. En was dat geen voetstap op de trap?


Pippi LangkousConnie Flipse
Alleen haar naam was al fantastisch: Pippilotta Victualia Rolgordijn Kruismuntina Efraimsdochter, kortweg Pippi Langkous. Volgens mij blijven de verhalen over deze gekke, stoere meid die precies doet waar ze zin in heeft tijdloos. Pippi was steenrijk, had een vader die piratenkoning was en ze was zo sterk dat ze met gemak haar paard kon optillen. Maar het leukste vond ik dat Pippi in Villa Kakelbont woonde, met haar aapje Meneer Nilsson en haar paard Kleine Witje, zonder dat grote mensen iets over haar te zeggen hadden. De droom van ieder kind!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties