BoekenBoekachtergrondFantasy in de najaarsbrochures 2016

Fantasy in de najaarsbrochures 2016

-

De najaarsbrochures druppelen binnen en het is leuk om weer even vooruit te kijken naar wat er allemaal gaat verschijnen tot en met het einde van dit jaar (en een beetje begin volgend jaar) op het gebied van fantasy. Kijken jullie met ons mee naar onze selectie van de najaarsbrochures van uitgevers met de meeste fantasy om naar uit te kijken?

 

Laten we beginnen met de uitgever die ons altijd weet te verblijden met een mooi fantasy-aanbod: Luitingh. Ook in het najaar van 2016 worden er weer een heleboel mooie nieuwe boeken aangekondigd! Het leuke is dat Luitingh steeds meer investeert in schrijvers van eigen bodem, wat ook in deze brochure weer tot uiting komt. Zo gaat er een horror verhalenbundel van Martijn Lindeboom verschijnen (Halloween Horror Verhalen – oktober), schreef Martijn Adelmund een herbewerking van Multatuli’s Max Havelaar met zombies (oktober) en gaat An Janssens een thriller met bovennatuurlijk tintje schrijven genaamd De Heksenhoeve (oktober).

Maar ook internationale auteurs laten weer van zich spreken met het laatste deel van de trilogie van Brian Stavely (De Erfenis van de Keizer – februari), een vervolg op De Stad van Stella Gemmell in de vorm van De Onsterfelijke Troon (januari) en gaat Richard Schwartz verder in zijn wereld van Askir met De Godenoorlogen 3: Het Bloedende Land (januari).

Ga naar de brochure (vanaf blz. 73) >>

 

De najaarsbrochure van Boekerij valt helaas een beetje tegen wat betreft de fantasy. De enige boeken die ik hierin tegenkom zijn de klassieker van Marion Bradley: De Nevelen van Avalon (oktober) en een proloog van De Reiziger serie van Diana Gabaldon genaamd De Oorsprong (november).

Ga naar de brochure >>

 

logobestofyaVoor de fantasy YA moeten we traditiegetrouw bij Unieboek | Het Spectrum zijn met hun Best of YA imprint. In oktober begint de nieuwe serie van Kiera Cass (De Selectie) met de titel: Siren. Een andere serie eindigt, namelijk de Waterfire Saga van Jennifer Donnolly met het vierde deel: De Zwarte Parel. Daarnaast wordt het Reboot tweeluik afgerond met Rebel van Amy Tintera (oktober). En als laatste eindigt ook de razend spannende serie Endgame van James Frey met het derde deel: De Ontknoping (oktober).

Ga naar de brochure >>

 

awbrunaA.W. Bruna heeft ook wat moois voor ons in petto. Van Pittacus Lore verschijnt de tweede bundel met novellen over de Loriën. Het heeft de titel De Kleine  Kronieken van Lorïen 2: Legenden (oktober).  En het langverwachte derde deel van de Nederlandse Alexandra Penhryn Lowe verschijnt ook! De Laatste Wachter serie wordt in november afgesloten met Nachtrijder.

Ga naar de brochure >>

 

logoQBij Uitgeverij Q kunnen we tegenwoordig ook altijd wat moois verwachten. Na Hugh Howey (SILO serie), James Dashner (Labyrintrenner) en Ernest Cline hebben ze tegenwoordig ook de fantasyheld Brandon Sanderson gestrikt. In september komt het vervolg op Staalhart, met de titel Vlammenwerper. Daarnaast brengen ze een scifiboek genaamd Phobos door Victor Dixen uit in augustus.

Ga naar de brochure >>

 

y&aEen leuke nieuwe uitgeverij (of eigenlijk een nieuw imprint van Uitgeverij Leopold) is Young & Awesome, die zich gaat toeleggen op YA (wie had dat geraden). In hun catalogus zien we een scifi en dystopische fantasy terug. De eerste is The Diabolic van S.J. Kincaid (oktober), de tweede is The Jewel (Engelse titels lijken wel hip te zijn) van Amy Ewing, die ook in oktober verschijnt.

Ga naar de brochure >>

 

clavislogoClavis heeft voor de jeugd altijd een aantal mooie fantasyboeken. Er verschijnt een herbewerking van Het Jungleboek door Rudyard Kipling (oktober), Spiegelmeisje van Astrid Witte (oktober), Woestland van Nancy Mostrey (september), De laatste kans op Kosmos van Peter Nys (september), Jacht op het antiserum van Christine Charliers (september) en de filmeditie van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, door Ransom Riggs (augustus).

Ga naar de brochure >>

 

Leopold logo II.inddOver kinderboeken gesproken: Leopold heeft ook genoeg in petto. Van Paul van Loon verschijnen er maar liefst vier boeken: Raveleijn 2: De Bende van de Witte Veer (januari), een heruitgave van De Griezelbus (november), Weerwolvenbos (januari) en Foeksia en de Toverschaatsen (november). Van Lydia Rood verschijnt Avontuur op Drakeneiland (november) en van Tonke Dragt de klassieker in een nieuw jasje Geheimen van het Wilde Woud (oktober).  Ook interessant klinkt De Tuinman van de Nacht van The Fan Brothers (november). En als laatste verschijnt er een prentenboek van de hit De Gorgels van Jochem Myjer: De Wereld van De Gorgels (november).

Ga naar de brochure >>

 

Een blik op de overige najaarsbrochures levert niet bijzonder veel op. Moon van Overamstel Uitgevers brengt bijvoorbeeld een oude bekende: van Cassandra Clare verschijnt een gloednieuwe fantasytrilogie genaamd De Duistere Nachten, met als eerste boek Middernachtdame . Ga naar de brochure >>

Blossom Books heeft nog geen brochure online staan, maar heeft wel al aangegeven het vervolg van De Kraaien van Leigh Bardugo  en een nieuw boek van Marissa Meyer genaamd Heartless uit te brengen, over de Hartenkoningin uit Alice in Wonderland, beide in november.

En HarperCollins Holland heeft ook fantasyboeken in aankomst: Sneeuw als As van Sara Raasch is een echte pure epische fantasy en verschijnt in januari, net zoals de afsluiting van de dystopische Blackcoat Rebellion serie van Aimée Carter, met het boek Koningin. Ook wellicht leuk te vermelden: de originele Iron Fey serie van Julie Kagawa wordt in hardcover opnieuw uitgegeven. Ga naar de brochure >>

Ben ik uitgevers/brochures vergeten? Laat het me hieronder weten!

 

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties