FilmsFilmachtergrondSeries en Films op Netflix in mei 2018

Series en Films op Netflix in mei 2018

-

Mei is begonnen en ook deze maand heeft Netflix weer een aantal leuke nieuwe (en oude) films en series op de planning staan om toegevoegd te worden. Zoals gewoonlijk zetten we ze even voor je op een rijtje. Overigens goed nieuws voor ons fantasy- en sciencefictionliefhebbers, Netflix kondigde onlangs aan zich op deze genres te gaan focussen.

Qua films springt vooral Cargo eruit. Deze film met Martin Freeman in de hoofdrol (Bilbo in The Hobbit) is een Netflix Original dat zich afspeelt in een apocalyptische wereld vol zombies. Freeman is zelf ten prooi gevallen en weet dat hij 48 uur heeft voordat hij zelf een zombie wordt. In die tijd moet hij een geschikte plek vinden waar hij zijn dochter veilig kan achterlaten. Deze verschijnt op 18 mei op Netflix. Een andere film die gisteren al toegevoegd is, is De GVR, de verfilming van het gelijknamige boek van Roald Dahl door Steven Spielberg. 

Nieuw qua series is The Rain erg interessant, een Deense serie met een apocalyptische sfeer. Zes jaar nadat een agressief virus (verspreid via de regen) bijna heel Scandinavië heeft uitgeroeid, zoeken een broer en zus samen met andere jonge overlevenden naar veiligheid en antwoorden. Het eerste seizoen staat vanaf 1 mei op Netflix. 

Voor animefans is Grimgar: Ashes and Illusions wellicht interessant. Haruhiro is een van de personen die wakker wordt in een fantasiewereld en geen flauw idee heeft hoe hij daar is beland. Nu moet hij met de groep leren hoe te overleven. Vorige keer trouwens vergeten, maar wel interessant om nog te vermelden: vorige week verscheen The New Legends of Monkey, een martial arts serie gebaseerd op de legende van de Apenkoning, een bekend Japans volksverhaal waar ook Dragonball zijn inspiratie vandaan haalde.

En sommige series lopen nog door in mei, waarbij er wekelijks nieuwe afleveringen worden toegevoegd. Denk aan Arrow, The Flash, Supergirl, Lucifer en The 100.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties