Op 6 april is het zover, dan gaat het langverwachte vierde seizoen van Game of Thrones in première op het Amerikaanse HBO. Een dag later kunnen we in Nederland via de betaalzender van deze geweldige serie genieten! Wat kunnen we verwachten van het vierde seizoen? Matthijs Idema, groot fan van de serie en oprichter van de grootste Game of Thrones fansite van Nederland winteriscoming.nl bereidt ons in dit gastblog alvast (spoilervrij!) voor op wat er komen gaat.

starkWat kunnen we verwachten van het vierde seizoen? De eerste twee seizoenen van de serie waren grofweg gebaseerd op het eerste en tweede boek uit de A Song of Ice and Fire serie, maar het derde seizoen bestond al uit delen uit boek 3, 4 en 5. Dit zal bij het vierde seizoen ook het geval zijn en de reden hiervoor ligt voor de hand. Een Feestmaal voor Kraaien behandelt slechts een deel van de verhaallijnen, waarbij enkele (populaire) personages dus zouden ontbreken in de serie als men alleen het boek als uitgangspunt zou nemen. Het zou voor een TV serie vreemd zijn om die personages één of twee seizoenen niet te laten zien. Zonder al te veel in te gaan op details (om spoilers te voorkomen) wil ik jullie vertellen naar welke personages en momenten ik het meeste uitkijk in het vierde seizoen.

Allereerst wil ik het hebben over Oberyn Martell (gespeeld door Pedro Pascal), ook wel bekend als “The Red Viper”, een van de favoriete personages van de fans van A Song of Ice and Fire. Deze prins uit Dorne (een deel van Westeros dat we nog niet in de serie gezien hebben) komt in seizoen 4 naar Kings Landing om onderdeel uit te gaan maken van de kleine raad. Zijn werkelijke reden om naar het hof van de Lannisters te komen zal echter snel duidelijk worden.

Purple Wedding

Ook ben ik erg benieuwd naar de tweede Nederlander die in de serie zijn opwachting gaat maken. Na Carice van Houten als de Rode Priesteres Melisandre, zal Michiel Huisman de rol gaan spelen van Daario Naharis, die in het afgelopen seizoen vertolkt werd door Ed Skrein.

Een van de hoogtepunten van afgelopen seizoen was de Red Wedding, maar als je denkt dat dit de TV bruiloft van de eeuw was dan zit je mis. In het vierde seizoen zal er ook een bruiloft plaats vinden die op zijn eigen manier net zo memorabel belooft te zijn. Tijdens deze bruiloft (door fans ook wel de Purple Wedding genoemd) stappen Koning Joffrey Baratheon (Jack Gleeson) en Margaery Tyrell (Natalie Dormer) in het huwelijksbootje.

Naar welke personages en/of gebeurtenissen in seizoen 4 kijken jullie het meeste uit? Laat het ons hieronder weten! In de trailer hieronder alvast een eerste blik op Game of Thrones seizoen 4.

 

Matthijs Idema is een groot fan van Game of Thrones besloot in 2011 de website winteriscoming.nl op te richten welke inmiddels is uitgegroeid tot de grootste Game of Thrones fansite van Nederland. 

Geef een reactie