StripsStriprecensiesBoeken van de Zieners 4: Molly

Boeken van de Zieners 4: Molly

-

Omslag Boeken van de Zieners 4: MollyDe relatie tussen Molly en Fitz komt onder spanning te staan als het klassenverschil tussen de twee steeds meer een rol begint te spelen. De tijd om er lang bij stil te staan wordt Fitz echter niet gegund. De dreiging van de Rode Kapers houdt onverminderd aan. Prins Veritas moet zich tot het uiterste inspannen om met zijn bijzondere gave te bepalen waar de volgende aanval op de kusten van de Zes Hertogdommen zal plaatsvinden. Fitz neemt zijn taak als wapen van Veritas op zich en gaat voorop in de strijd tegen de kapers. Hij krijgt daarvoor extra lessen om tegelijkertijd te kunnen vechten en via het Vermogen contact te blijven houden met Veritas. Maar ook in de eigen hofhouding loert er gevaar. De geheimzinnige Nar waarschuwt dat Fitz dringend koning Vlijm moet bezoeken. Fitz ontdekt dat de koning ernstig ziek is, en dat onder verdachte omstandigheden…

Verhaal
De intensiteit loopt weer verder op in dit vierde deel. Prins Veritas gaat samen met zijn nieuwe vrouw Kettricken en de bastaard FitzChevalric de strijd aan tegen de Ontzielden die nog steeds de bossen onveilig maken, terwijl de Rode Kapers ook steeds actiever worden. Daarnaast blijven de intriges aanhouden en lijkt Prins Regaal smerige spelletjes te spelen. Fitz wordt daarnaast heen en weer geslingerd tussen zijn trouw aan de troon en zijn liefde voor Molly.

In Molly wordt het tempo verhoogd in vergelijking met de andere graphic novels. Regelmatig worden er kleine sprongen gemaakt in tijd en plaats om het verhaal vaart te geven. Dit is echter niet zo goed uitgewerkt in de beelden, waardoor er soms verwarring kan ontstaan wat er zich nu precies heeft afgespeeld.

De drukkende sfeer aan het hof is wel erg treffend overgebracht. Samenzweerderige gesprekjes, pogingen tot vergiftigingen, Fitz krijgt er steeds meer mee te maken en begeeft zich steeds verder in het web van intrige. Omdat er dus altijd gevaar is blijf je als lezer ook steeds op je hoede. Deze staat van paranoia wordt ook weerspiegeld in de platen, die wederom erg fraai zijn. De mysterieuze  Nar begint zich ook steeds meer te profileren als een interessant personage die duidelijk meer is dan hij zich voordoet…

Grafisch
De grafische stijl in dit vierde deel is weer hetzelfde als de eerdere delen. En waarom ook niet, het werkt gewoon uitstekend. In Molly is er veel actie, waarbij er meer bloed dan ooit vloeit. De strijd tegen de Rode Kapers wordt intenser en Fitz gooit zich vaker fysiek in de strijd. Doden zijn hierbij onvermijdelijk, maar gelukkig is dit niet al te ranzig in beeld gebracht. Het draagt ook bij aan de algemene sfeer van het verhaal, dat nu steeds dreigender wordt.

Wat ook vaker voorkomt dan voorheen zijn gesprekken tussen Fitz en Veritas en Fitz en Nachtogen door middel van het Vermogen en de Wijsheid. Deze zijn heel overzichtelijk en duidelijk weergegeven door middel van gekleurde gedachtenwolkjes, waardoor tijdens een gevecht de communicatie kan blijven doorgaan. Het is lastig duidelijk te maken wie nou wat zegt, maar de tekenaars hebben het op deze manier goed uitgewerkt..

Titel: Boeken van de Zieners 4: Molly
Auteur: Hobb, Robin
Tekenaar(s): Christophe Picaud
Uitgever: Uitgeverij L
Verschenen: November 2011
Uitgave: Hardcover, 48 pagina’s
Prijs: € 17,50

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Boeken van de Zieners 4: MollyDe vierde graphic novel van de Boeken van de Zieners-reeks zet dezelfde lijn door die in de vorige drie delen is begonnen. Mooie, sfeervolle platen brengen het sterke verhaal van de bastaard FitzChevalric prachtig over. De sprongen in de tijd die het verhaal wat vaart moeten geven zijn niet zo duidelijk, waardoor er wat verwarring kan ontstaan bij de lezer. Ik kan niets anders zeggen dan: deel vijf graag!