StripsStriprecensiesBoeken van de Zieners 3: Kettricken

Boeken van de Zieners 3: Kettricken

-

Omslag Boeken van de Zieners 3: KettrickenFitz arriveert in Jhaampe, diep in het Bergrijk. Hier zal de huwelijksceremonie van Veritas met prinses Kettricken plaatsvinden, of liever gezegd, hier zal Regaal zijn jawoord uitspreken in naam van zijn broer Veritas, die op de Hertenhorst is gebleven om de kusten tegen de aanvallen van de Rode Kapers te beschermen. Maar niemand weet dat Fitz zich in het gezelschap van Regaal bevindt in opdracht van koning Vlijm: hij moet Rurisk uit de weg ruimen, de oudere broer van Kettricken, om het belang van het huwelijk voor de Zes Hertogdommen veilig te stellen. Dat wordt er niet gemakkelijker op als Fitz tot zijn verrassing verneemt dat men ter plekke van zijn opdracht op de hoogte is…

Verhaal
Zoals ik al zei in de recensie van deel twee, begint het verhaal nu in dit derde deel pas echt spannend te worden. Fitz heeft zijn positie aan het hof ingenomen, maar dat wordt niet in dank afgenomen. De bastaard wordt steeds dieper in de politieke spelletjes van de koninklijke familie gezogen en ontdekt daarbij meer dan hem lief is. Door enkele hele goede twists is het ook niet te voorspellen uit welke hoek het gevaar nu echt komt en blijf je steeds gespannen de bladzijdes omslaan.

De eerste twee delen zorgden voor een basis waarvan dit derde deel uiteindelijk de vruchten plukt. Je gaat nu helemaal op in het verhaal en kunt je ook goed voorstellen hoe moeilijk de positie van Fitz hierin is. De manier waarop hij met zijn tegenslagen omgaat en problemen weet te overwinnen zijn goed uitgewerkt en daardoor wordt hij een personage die de lezers op zijn hand krijgt. Naarmate de problemen voor Fitz zich opstapelen wil je dus snel doorlezen om te kijken hoe en of hij zich er uit kan redden.

Grafisch
De spanning komt ook terug in de afbeeldingen in deze graphic novel. Wederom speelt veel zich af in het donkerst van de nacht en zijn de afbeeldingen weer iets grimmiger gemaakt. De tekenaars weten de gezichtsuitdrukkingen niet altijd even goed de juiste emoties mee te geven, maar de achtergronden en ook de platen waar weidse landschappen op voorkomen zien er prachtig uit. En wederom springen de warme kleuren eruit die deze serie elke keer weer de juiste sfeer meegeven. Vanaf dit deel heeft Christophe Picaud de tekeningen overgenomen van Laurent Sieurac, die de eerste twee delen tekende.

Titel: Boeken van de Zieners 3: Kettricken
Auteur: Hobb, Robin
Tekenaar(s): Christophe Picaud
Uitgever: Uitgeverij L
Verschenen: Oktober 2010
Uitgave: Hardcover, 48 pagina’s
Prijs: € 17,50

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties