StripsStriprecensiesAtalante 1: Het Pact

Atalante 1: Het Pact

-

Omslag Atalante 1: Het Pact Atalante speelt zich af in het oude Griekenland, waar mythologie werkelijkheid is en alle goden en bijzondere wezens dus gewoon bestaan. De legende die wordt beschreven in deze graphic novel gaat over Atalante, die als baby is verstoten door haar vader, krachten heeft gekregen door Griekse godinnen en is veroordeeld door Hera om nooit liefde te vinden. Atalante  is opgevoed door mythologische wezens, waardoor ze de taal der dieren kan spreken. Ze wil later een van de Amazones worden en om dit te worden wil ze mee met de Argonauten met hun opdracht om het Gulden Vlies te vinden. Dit gaat niet zomaar, Atalante moet zichzelf bewijzen om bij de Argonauten te mogen horen. Dit is het begin van de legende van de snelste vrouwelijke krijger van Griekenland.

 Veel mythologie
Goden, mythologische wezens en de oude Griekse helden komen in dit verhaal volop aan bod. Voor fans van Griekse mythologie is het daarom echt een genot om deze strip te lezen.  Het Gulden Vlies, centauren, faunen, harpijen en vele andere figuren komen allemaal terug en daardoor wordt het verhaal en de setting al snel erg fantasierijk. Mensen die weinig van de Griekse mythologie weten, zullen wellicht minder plezier beleven met het lezen van deze strip. De verschillende personages in het verhaal zijn voor mensen gelukkig wel duidelijk te herkennen. De Griekse godinnen dragen bepaalde kenmerken waardoor ze goed en duidelijk te onderscheiden zijn en ook de verschillende wezens zijn makkelijk te herkennen. En omdat de personages een duidelijke persoonlijkheid hebben, zijn ook zij goed van elkaar te onderscheiden.

Leuke hoofdpersoon, maar nog weinig spanning
Het hoofdpersonage Atalante is ook een aantrekkelijk personage. Ze is sterk en moedig, kan goed voor zichzelf opkomen en geeft ook veel om haar dierbaren. Ze is een echte stoere vrouwelijke heldin die veel energie in het verhaal brengt, waardoor het verhaal ook plezierig is om te lezen. Ondanks dat er veel energie in het verhaal zit, is er echter nog weinig aandacht voor de echte spanningsopbouw van de serie. Aangezien Atalante in dit eerste deel nog niet mee gaat met de Argonauten, is er nog niet zo veel avontuur in deze strip. Er zijn wel gevechten en confrontaties in dit verhaal, maar dit is eerder een proloog op het echte avontuur. Dit zorgt er wel voor dat je genoeg aanleiding hebt om de volgende delen te gaan lezen, omdat je toch benieuwd raakt naar de rest van deze serie.

Heldere formulering en kleuren
De dialogen en gesprekken in Het Pact zijn kort en bondig. De teksten lezen erg vlot weg en daardoor kan je de strip snel uitlezen. De stukken tekst hebben een heldere formulering en geven snel de kern van de boodschap weer, wat prettig is om te lezen. De vormgeving is ook goed uitgewerkt. De acties in het verhaal worden goed uitgebeeld, waarbij de juiste invalshoeken zijn genomen zodat het duidelijk is welke handelingen de personages verrichten. De tekenstijl van Atalante voelt ook aan als een echte cartoon. Daarbij geven de heldere en felle kleuren een mooi beeld van het oude Griekenland.

Titel: Atalante 1: Het Pact
Auteur: Crisse, Didier
Tekenaar(s): Fred Besson
Uitgever: Silvester Strips
Verschenen: Februari 2011
Uitgave: Hardcover, 48 pagina’s
Prijs: € 16,95

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties