SpellenSpelachtergrondWat verwachten we van Pokémon Sword and Shield?

Wat verwachten we van Pokémon Sword and Shield?

-

Yes, het nieuwste Pokémonspel komt er bijna aan! Pokémon Sword and Shield komt uit op 15 november en zal te spelen zijn op de Nintendo Switch. Ik ben ontzettend fan van Pokémon en ben benieuwd wat deze game ons zal brengen, maar heb ook mijn twijfels…

De twijfels

Nou, om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ben er toch een beetje bang voor, de nieuwe Pokémon. Met Sun en Moon probeerde Nintendo een nieuwe weg in te slaan door de gyms te vervangen door vier eilanden met elk een eigen uitdaging. Het spel vond ik erg kort en was in mijn beleving minder uitdagend dan de eerdere spellen. Ook had ik niet zoveel met de nieuwe Totem-Pokémon. Toch heb ik het helemaal uitgespeeld, maar het is niet echt blijven hangen zoals X en Y dat destijds wel deden.

In deze nieuwe Pokémon is het systeem van de gyms weer terug, maar het schijnt wel dat je afhankelijk van je gekozen spel (dus Sword of Shield) verschillende gyms zult tegenkomen. Tot nu toe waren de belangrijkste verschillen tussen versies natuurlijk te vinden in welke Legendary Pokémon je kunt vangen, en in de version exclusives…

Version Exclusives

Toen Pokémon nog op handheld devices gespeeld werd, kochten mijn vriend en ik altijd allebei een andere versie (ik heb Y, Omega Ruby en Moon, hij X, Alpha Sapphire en Sun) en zo konden we gemakkelijk ruilen en onze Pokédex compleet maken. Met de Switch spelen we allebei op dezelfde console (dat wordt vechten wie het eerst mag!) en we zijn natuurlijk niet van plan een tweede Switch te kopen zodat we Pokémon kunnen ruilen. Daarom houden we het bij één versie en moeten we maar hopen dat onze vrienden voor de andere kiezen. Natuurlijk zijn er ook bij Sword en Shield weer exclusieve Pokémon te vangen en voor mij is dat altijd een belangrijke factor om te overwegen welke van de twee spellen uiteindelijk in mijn winkelmandje belandt.

Sword of Shield?

Nu de hamvraag: welke versie gaat het dan worden? We waren het erover eens dat een Pokémon met een zwaard in zijn bek eigenlijk een beetje apart is, en toen er een nieuwe version exclusive onthuld werd heb ik besloten dat het Shield moest worden. Want, hallo, hoe schattig is die (my little) Ponyta! Ik heb sowieso een zwak voor Pokémon met een hoog aaibaarheidsgehalte en deze wollige regenboogeenhoorn wil ik graag aan mijn team toevoegen! Ik ben ook benieuwd hoe de evolutie hiervan eruit zal zien (EN OF DIE ER WEL IS!) want die hebben we nog nergens mogen bewonderen.

Toch wel enthousiast

Oké, tijdens het schrijven van dit stukje ben ik toch wel weer enthousiast geworden over alweer de achtste generatie van deze franchise. De meeste nieuwe toevoegingen lijken me leuk en vooral de wild area lijkt me een gave ontwikkeling.

In de wild area kom je Pokémon tegen op dezelfde manier als in Let’s GO. Je loopt dus niet door het gras in afwachting van wat je zult tegenkomen maar ze spawnen recht voor je neus. Ook zal het weer in dit gebied beïnvloeden wat voor Pokémon je ziet. Het schijnt dat je hier vanaf het begin af aan super sterke Pokémon tegen het lijf loopt en daarom lijkt het erop dat de moeilijkheidsgraad van het spel ook omhoog gaat. Daarnaast kan je hier een kamp maken voor je Pokémon en kan je curry koken met je vrienden. Het idee dat je vanaf je eigen bank met je vrienden kunt Pokémonnen vind ik als huismus sowieso fijn; curry is lekker… ik snap de combinatie met Pokémon niet helemaal maar hé, kom maar op!

Aftellen

Nog een paar dagen, en dan kunnen we gaan beleven of deze game genoeg vernieuwende aspecten heeft om mij weer enthousiast te maken voor het spel of dat ik er nu toch wel een beetje klaar mee ben. Ik houd jullie op de hoogte!

Kies jij voor Sword of Shield? En ben jij ook helemaal weg van de schattige upgrade van Ponyta of vind je dit de grootste aanfluiting sinds Klefki (sorry mensen, dat is gewoon een bos sleutels!)? Laat het ons weten!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Denise Meyer
Denise Meyer
Als kind was Denise gek op prinsessenfilms. Haar hart brak toen ze erachter kwam dat prinses helemaal geen beroep was. Via Harry Potter en The Lord of the Rings kwam ze terecht in de wereld van fantasy, en je zal haar dan ook vaak terugvinden op fantasyfairs door het hele land. Ze is dol op het lezen van (dystopische) young-adults, maar ook op epische fantasy, een thriller op zijn tijd, en af en toe iets om bij te zwijmelen.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties