SpellenSpelrecensiesVerfrissende verhaallijn en gave gevechten in nieuwe Pokémon Shield

Verfrissende verhaallijn en gave gevechten in nieuwe Pokémon Shield

-

Een aantal weken geleden hebben jullie kunnen lezen dat ik zo mijn twijfels had over het nieuwste lid van de Pokémonfamilie. Zou dit spel mij na zoveel generaties nog wel kunnen verrassen? Sun and Moon vielen me een beetje tegen, maar de trailers van Sword and Shield zagen er wel gaaf uit en tijdens het tikken van mijn artikel kreeg ik er toch wel zin in. Inmiddels is het spel alweer twee weken verkrijgbaar. Hoe bevalt het inmiddels?

Een nieuw pad

Wat me een beetje tegen ging staan uit de eerdere versies waren de random encounters (dus dat je maar in het gras moest ronddwalen en dat het telkens een verrassing was wat je zou vinden maar dat het 90% van de tijd toch weer een Zubat was!), dat je kostbare aanvallen van je Pokémon moest ‘verspillen’ aan HM’s als cut en fly om verder te komen in het spel en het herhalende karakter in het algemeen. Hoewel Sun and Moon dit probeerden te doorbreken kwam dit voor mij gewoon niet voldoende van de grond. De omgeving sprak me niet zo aan en ik miste de gyms. Dat is bij Pokémon Shield wel anders!

De omgeving

Pokémon Sun and Moon hadden een tropisch tintje. Sword and Shield spelen zich af in een omgeving die het best omschreven kan worden als het Engelse platteland met een moderne twist. Er is zóveel aandacht voor detail in het spel. De huisjes in de steden zijn enorm schattig en er zit zoveel liefde in de omgeving. Ik houd van spellen waarbij je kunt zien dat er aandacht besteed is aan de afwerking ervan. Dat is bij Sword and Shield zeker het geval. Ook sluit het in mijn geval goed aan bij de moderne wereld. In het begin heeft je personage een Rotom smartphone, waar je Pokédex op komt te staan. Ook zijn de Pokécentra weer moderner geworden en zie je duidelijk dat het spel in ontwikkeling blijft.

Een nieuw verhaal

Dit spel speelt zich af in Galar. Hier zijn Pokémongevechten enorm populair. De grote broer van jouw buurjongen (en rivaal) is de onverslagen kampioen. Van hem krijg je ook je eerste Pokémon! Na lang twijfelen heb ik zoals jullie misschien wel gezien hebben op onze Instagram stories gekozen voor het watertype Sobble. De gyms zijn grote stadions die wel wat weg hebben van een voetbalveld. Ook komt er veel publiek kijken en hoor je ze tijdens de gevechten joelen en zingen. Dit is zo gaaf! Als je aan een gymgevecht deelneemt trek je een speciale outfit aan (wat ook wel weer wat wegheeft van een voetbaltenue) en dat geeft de gymgevechten een welkome upgrade.

Sobble

Personalisatie

Daarnaast is er sowieso heel veel mogelijk qua outfit van jouw personage. In elke stad heb je wel een winkel waar je al je zuurverdiende centen kunt spenderen. Ook kan je bij de kapper kiezen uit veel verschillende haarstijlen en kleuren en kan je personage zelfs een beetje make-up op.  Je krijgt van je moeder een flinke smak zakgeld mee en ook heb ik het idee dat je meer geld verdient na gevechten met tegenstanders. Nadat je in de Pokémart je ballen, potions en andere essentials ingeslagen hebt kan je dus gerust nog even shoppen in de boetieks.

Veel ruimte voor online play

Pokémon werkt goed samen met het online systeem van de Nintendo Switch. Allereerst heb je de mogelijkheid om ‘League Cards’ te sparen in het spel. Zo krijg je een kaart van alle gymleiders, maar ook kan je jouw eigen kaart maken en deze delen met je vrienden of spelers uit de hele wereld! Allereerst kan je jouw code (ik zal de mijne aan het eind van dit artikel delen) delen met je vrienden, maar je kunt ook in de nieuwe online omgeving een ruilverzoek indienen. Daarnaast kan je, als je online play aanzet tijdens het spelen, in de wild area ook andere spelers tegenkomen. Als je ze aanspreekt krijg je vaak een item van ze.

De wild area

De wild area is heel gaaf gedaan. Dit is een ontzettend groot gebied dat je tijdens het spel steeds verder kunt verkennen. Je kunt hier ook hele sterke Pokémon tegenkomen en daarnaast zijn er speciale ‘dens’ waar je Dynamax-versies van normale Pokémon tegenkomt. Je kunt ervoor kiezen om deze samen met drie computerspelers te bevechten maar je kunt ook met andere online spelers de strijd aangaan. In een team van vier verzwak je de Pokémon en je krijgt daarna één kans om deze te vangen. Het heeft wel wat weg van de raids uit Pokémon Go. Super tof gedaan!

Pokémon in de overworld

Eerder gaf ik al aan dat ik de random encounters wat irritant begon te vinden. In Let’s Go vond ik het dan ook echt een pluspunt dat je de Pokémon gewoon zag rondlopen. In Sworld and Shield is dit gecombineerd. Je ziet veel Pokémon lopen, maar ook zie je soms wat ritselen in het gras. Deze Pokémon kunnen verschillen van degene die je direct ziet, dus het is zeker de moeite waard om ook door het gras te blijven struinen zodat je je Pokédex compleet kunt maken. Ik vind dit altijd een leuk gedeelte van het spel dus ik heb al uren gestruind door de ontzettend uitgestrekte en diverse gebieden van Galar. Gotta catch ‘em all!

Conclusie

Weet je trouwens dat ik nog niet zo heel veel heb kunnen spelen? Mijn vriend is helemaal verslaafd aan het spel en pikt de switch telkens in! Gelukkig heb ik al wel héél veel van het spel gezien en kan ik met een gerust hart zeggen dat je deze echt op je verlanglijstje mag zetten voor de kerstman. De verfrissende verhaallijn, de leuke nieuwe Pokémon en alle uitbreidingen op het basisspel dat we allemaal zo goed kennen, maken Sword and Shield wat mij betreft een succesvolle opvolger.

Mijn trainer card code is trouwens: 0000 0002 CXYK 87. Als je die van jou achterlaat in de comments zou ik dat super leuk vinden!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Leuke review! Aan de hand hiervan gekozen voor Pokemon Sword. Helaas heb ik nog geen trainer code (of geen idee waar ik die kan vinden. Denk dat die later pas vrijgespeeld wordt?)

Geef een reactie

Denise Meyer
Denise Meyer
Als kind was Denise gek op prinsessenfilms. Haar hart brak toen ze erachter kwam dat prinses helemaal geen beroep was. Via Harry Potter en The Lord of the Rings kwam ze terecht in de wereld van fantasy, en je zal haar dan ook vaak terugvinden op fantasyfairs door het hele land. Ze is dol op het lezen van (dystopische) young-adults, maar ook op epische fantasy, een thriller op zijn tijd, en af en toe iets om bij te zwijmelen.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Verfrissende verhaallijn en gave gevechten in nieuwe Pokémon ShieldWeet je trouwens dat ik nog niet zo heel veel heb kunnen spelen? Mijn vriend is helemaal verslaafd aan het spel en pikt de switch telkens in! Gelukkig heb ik al wel héél veel van het spel gezien en kan ik met een gerust hart zeggen dat je deze echt op je verlanglijstje mag zetten voor de kerstman. De verfrissende verhaallijn, de leuke nieuwe Pokémon en alle uitbreidingen op het basisspel dat we allemaal zo goed kennen, maken Sword and Shield wat mij betreft een succesvolle opvolger.