Matt Damon vecht tegen monsters op de Chinese Muur in trailer The Great Wall

0
66

Wat is een grote Chinese blockbuster zonder blanke Hollywoodster? Waarschijnlijk een even goede film. Desalniettemin snappen we wel waarom regisseur Zhang Yimou (House of Flying Daggers) Matt Damon de hoofdrol gaf in The Great Wall. Vooral als je het grote publiek wilt bereiken.

Eeuwig zonde natuurlijk. En niet omdat we het Damon niet gunnen, maar omdat er genoeg goede Chinese acteurs rondlopen. Heel veel weten we overigens niet over de film, behalve het gegeven dat de Muur ooit is gebouwd om monsters buiten te houden. Monsters die Matt Damon en zijn vrienden moeten bestrijden. Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) speelt ook een rol. De rest van de cast is gelukkig overwegend Chinees.

Volgens geruchten is het de duurste Chinese productiefilm ooit! De film draait februari 2017 in de bioscoop. (In China in december al.)

BRONEntertainment Weekly
Martin schrijft al jaren voor verschillende nieuwswebsites over games, film en tv. Hij heeft een Blu-ray collectie waar je u tegen zegt, vooral als het om Aziatische films gaat, een abonnement op vrijwel elke streamingdienst die in Nederland live is, en een Steam bibliotheek met bijna 200 games.

Geef een reactie