FilmsFilmachtergrondSuperheldenfilms om naar uit te kijken in 2019

Superheldenfilms om naar uit te kijken in 2019

-

De laatste jaren zijn we enorm verwend met superheldenfilms van zowel Marvel en DC, als onafhankelijke projecten. En aangezien de populariteit van het genre nog niet echt daalt, zal ook 2019 daarop geen uitzondering zijn. Wel is er wat veranderd aan de kant van de filmmakers. Fox is nu onderdeel van Disney en de rechten op bijvoorbeeld de X-Men personages, Deadpool en The Fantastic Four zullen bij Marvel Studios komen te liggen. Nog meer mogelijkheden dus om het Marvel Universum verder uit te bouwen. Fox heeft ondertussen veel van zijn plannen (Gambit, X-Force) alvast afgeblazen.

Welke films staan er op de planning?

MAART | Captain Marvel (Marvel Studios) – Marvel Studios begint de reeks aan superheldenfilms in 2019 met Captain Marvel. Voor Marvel is dit de eerste film met een vrouwelijke superheld in de hoofdrol. Aan het einde van Infinity War zagen we al een hint naar dit personage, en in deze film zullen we voor het eerst meer over haar te weten komen.

Captain Marvel speelt zich af in de jaren negentig, wanneer de aarde wordt meegesleurd in een intergalactische strijd tussen de buitenaardse rassen de Kree en de Skrulls. Die laatsten zijn hierin de slechteriken die zich in alles en iedereen kunnen veranderen. In de film spelen ook een jonge Nick Fury (Samuel L. Jackson), een jonge Phil Coulson (Clark Gregg), Ronan the Accuser (Lee Pace) en maken nieuwe personages als Mar-Vell (Jude Law) en Talos (Ben Mendelsohn) hun opwachting.

APRIL | Shazam! (Warner Bros) – Na het enigszins geflopte Justice League hebben ze bij Warner Bros/DC bedacht dat ze de films in hun samengebrachte universum wat terug gingen schroeven.
Shazam! is echter, net als het in december verschenen Aquaman, nog wel onderdeel van dit universum, maar er komen veel meer losse films op de kalender. Shazam! is sowieso een beetje een vreemde eend in de bijt, als we de trailer mogen geloven is de toon van de film veel humoristischer dan we gewend zijn van voorgaande DC films, hoewel Aquaman al wel een stapje in deze richting was.

In Shazam! is Billy Batson een doodnormaal jongetje dat de machtige Shazam wordt als hij zijn naam uitspreekt. Zachary Levi neemt de rol van deze volwassen superheld op zich, terwijl de jongere Billy Batson wordt gespeeld door Asher Angel. Uiteindelijk moet Shazam het opnemen tegen Doctor Sivana, gespeeld door Mark Strong.

APRIL | Hellboy (Dark Horse Entertainment) – In dezelfde maand komt er een Hellboy reboot, met dit keer niet Ron Perlman als de hoofdrolspeler, maar David Harbour (Hopper uit Stranger Things). Hellboy is een personage uit een stripreeks dat door Dark Horse Comics wordt uitgegeven. In de film is Mila Jovovich de Blood Queen die het menselijke ras wil uitroeien. Samen met andere leden van het Bureau for Paranormal Research and Defense (BRPD), zoals Ben Daimio en Alice Monaghan, gaat Hellboy de strijd aan. Met zijn R-rating wordt de film iets heftiger dan zijn twee voorgangers.

APRIL | Avengers 4: End Game (Marvel Studios) – April wordt een hele drukke maand, want ook Avengers 4: End Game zal dan verschijnen! Dit is de culminatie van de verhaallijn die eigenlijk al begon in 2008 met Iron Man (zie ook de terugblik op meer dan 10 jaar Marvelfilms in het MCU). In Infinity War kreeg Thanos het voor elkaar om met de Infinity Gauntlet de helft van alle levende wezens in het universum uit te roeien. Nu is het aan de overgebleven Avengers om een truc te verzinnen.

Wellicht zal de Quantum Realm, waarin Ant-Man zat, iets te maken hebben met de oplossing. Maar ook Captain Marvel zal vast en zeker een grote rol spelen in het verhaal. Ondertussen willen we gewoon nog niet te veel weten over hoe het af zal lopen, om de ervaring in de bioscoop zo verrassend mogelijk te houden.

MEI | Brightburn (Sony Pictures) – James Gunn kreeg na zijn ontslag als regisseur van Gauardians of the Galaxy 3 wat meer tijd voor nieuwe projecten en Brightburn is daar één van (Suicide Squad 2 van DC een ander). In deze film wordt aan het verhaal van Superman (die geen superman wordt genoemd) een twist gegeven. Wat als het jongetje met superkrachten dat op Aarde beland niet goed, maar slecht wordt? Hoe stop je hem? Het verhaal van de film is geschreven door zijn broer Mark Gunn en neef Brian Gunn.

JUNI | X-Men Dark Phoenix (Fox Studios) – Fox was bezig alle X-Men films aan elkaar te breien met First Class, Days of Future Past (die de cast uit de eerste drie delen met de nieuwe reboot verenigde) en Apocalypse. In deze laatste film zagen we Sophia Turner als Jean Grey verschijnen, waarin ze langzaam meer over haar eigen krachten leerde. Dit zal leiden tot haar transformatie in Dark Phoenix (wat we eigenlijk al eens eerder zagen in X-Men 3: The Last Stand).

In deze nieuwe film rondom de Dark Phoenix verhaallijn zal het team van de X-Men na een reddingsmissie in de ruimte geraakt worden door en zonnevlam, dat enorme krachten bij Jean Grey losmaakt. Langzaam verandert ze in de Dark Phoenix, wat de X-Men voor een verschrikkelijke keuze zet. Moeten ze echt hun voormalige teamlid gaan bevechten?

JULI | Spider-Man: Far From Home (Marvel Studios) – Hoewel in Infinity War het lot van Spider-Man bezegeld was, zal er in End Game blijkbaar toch iets gebeuren dat dit teniet zal doen, want Far From Home zal zich afspelen na de gebeurtenissen van End Game. Peter Parker gaat met vrienden op zomervakantie naar Europa. Terwijl hij daar op reis is, ontmoet hij Mysterio (Jake Gyllenhaal) en gaat hij de strijd aan met de Elementals.

AUGUSTUS | The New Mutants (Fox Studios) – Naast de verhaallijn van de X-Men die ze hadden opgebouwd (en waar Dark Phoenix een vervolg op is), had FOX ook plannen om standalone films te maken rondom verhalen van onbekendere X-Men. The New Mutants is er één van en volgt vijf mutanten (Magic, Wolfsbane, Cannonball, Sunspot en Mirage) die in een geheime onderzoekslocatie hun krachten ontdekken. Ze proberen te ontsnappen, maar worden op alle mogelijke manieren tegengewerkt. Deze film zal een horrorfilm worden.

OKTOBER | Joker (Warner Bros) – Zoals gezegd heeft Warner Bros/DC een andere weg ingeslagen rondom de plannen voor het DCEU. Naast dat ze verhalen uit een overkoepelende wereld brengen, gaan ze ook standalones uitbrengen die één personage of verhaallijn nemen en die compleet op zichzelf uitwerken. Een beetje in de stijl van de Elseworlds comics, die vernieuwende what if verhalen vertellen. In deze eerste standalone wordt een oorsprongsverhaal van de Joker, gespeeld door Joaquin Phoenix, verteld.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties