BoekenBoekrecensiesToverteam 2: Held op Hakken - Cindy Seinen

Toverteam 2: Held op Hakken – Cindy Seinen

-

Omslag Toverteam 2: Held op Hakken

Het is zomervakantie en Wes heeft niets te doen. Het liefst zou hij willen spelen met zijn heksenbuurmeisje Mirre, maar zij moet gewoon naar school. ‘Dan ga ik toch mee?’ stelt Wes aan Mirre voor. Mirre vindt dat niet zo’n goed idee, want als de leraren er achter komen krijgt ze straf. Maar Wes krijgt Mirre toch zover dat ze hem meeneemt naar de toverschool. Alleen blijkt algauw dat dit niet zo slim was. Wes ziet dat Mirre gepest wordt en dat pikt hij niet. Hij zet de drie pestkoppen voor gek voor de hele klas. Maar de pestkoppen willen wraak. Het drietal volgt Wes naar huis en tovert Mirres tante om in een hamster! Om Mirres tante terug te krijgen zullen Wes en Mirre weer heel wat vreemde toeren uit moeten halen.

Magische avonturen
Held op hakken is het vervolg op Toverteam, maar is prima zelfstandig te lezen. Er wordt genoeg uitgelegd over deel een, zodat alles goed te begrijpen is. De avonturen van Wes en Mirre gaan verder waar ze gebleven waren. Ze zijn net zo spannend, grappig en magisch als de avonturen uit het eerste deel. Daarin vond Wes Mirres huis al fantastisch, maar Mirres school blijkt nog veel geweldiger te zijn. Heksenkinderen krijgen les in spreuken en magie en als ze straf hebben toveren leraren zomaar hun mond, neus of oren weg!

Grappig en spannend
Ook de grappige feitjes uit deel één zijn weer terug. Zo is er de vleesetende plant Kees die Mirre met alle macht vegetariër probeert te maken en zitten er in bepaalde voorwerpen in Mirres huis mensen verstopt. Maar er gebeurt nog veel meer in Held op hakken. De drie pestkoppen van Mirres school hebben Mirres tante opgesloten in de meisjestoiletten. Daar mogen jongens natuurlijk niet naar binnen. Dus zit er maar één ding op: Wes moet een meisje worden!

Held op hakken is niet alleen heel grappig; het verhaal van Wes en Mirre is ook behoorlijk spannend. Zal het de twee lukken om Mirres tante te redden van de akelige pestkoppen, zonder dat er iemand achter komt? Want als Mirres vader te horen krijgt dat Mirre Wes mee naar school heeft genomen, dan mogen ze vast nooit meer samen spelen. En als Mirres leraren Wes betrappen dan wordt Mirre geschorst! Genoeg redenen om voorzichtig te zijn dus.

Lekker lezen
Held op hakken is goed te lezen voor kinderen vanaf acht jaar oud. Het verhaal is makkelijk en beeldend geschreven. De avonturen van Wes en Mirre komen voor je ogen tot leven. De grappige tekeningen van Harmen van Straaten maken het nog makkelijker om alles voor je te zien. Zo is het erg leuk om Wes verkleed als meisje te zien en op de omslag van Held op hakken staat een mooie tekening van Mirres vleesetende plant Kees.

Conclusie
Dit tweede deel in de Toverteam-serie zit weer vol met magische avonturen. Held op hakken is spannend, grappig en erg leuk om te lezen. Hopelijk zijn de avonturen van Wes en Mirre nog lang niet afgelopen!

[product_page sku=”9789020674927″]

Toverteam 2: Held op Hakken Boek omslag Toverteam 2: Held op Hakken
Toverteam 2
Cindy Seinen
9789020674927
Kluitman

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Marije Kok
Marije Kok
Marije behoort tot de Harry Potter-generatie en het is daarom ook niet gek dat de boeken over de tovenaarsleerling, die meteen haar eerste kennismaking met de wereld van fantasy waren, nog steeds haar lievelingsboeken zijn. Ondertussen heeft ze de rest van de fantasywereld ook ontdekt. Ze is dol op het lezen van young adult-boeken, dystopische verhalen, epische fantasy en eigenlijk alle kinderboeken waar ook maar een beetje magie in voorkomt.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Toverteam 2: Held op Hakken - Cindy Seinen