BoekenBoekachtergrondSpannende horror voorgelezen op Storytel

Spannende horror voorgelezen op Storytel

-

We hadden al een audioboeken artikel over fantasy en een over sciencefiction, maar we willen natuurlijk horror niet vergeten! Ik denk dat deze ietsje korter wordt dan de voorgaande twee, maar toch goed om eens te kijken wat er op dit moment allemaal als horror audioboek te beluisteren is op Storytel. Via Storytel kun je een gratis proefabonnement van twee weken aanmaken om het eens uit te proberen.

Horror op Storytel

In de categorie Fantasy & SciFi zit nog aardig wat horror verstopt. Van horror grootmeester Stephen King zijn bijvoorbeeld De Shining, Carrie en Bezeten Stad te beluisteren. De Nederlandse King van de horror, Thomas Olde Heuvelt, is ook te vinden op Storytel met de boeken Hex, Echo en Orakel. Verder is de Southern Reach-trilogie van Jeff Vandermeer te beluisteren: Vernietiging, Autoriteit en Aanvaarding. Hoewel meer bovennatuurlijke thriller, maar toch even interessant te noemen zijn Recht en Zucht van de Nederlandse Rik Raven.

Vrij nieuw toegevoegd zijn de Vampire Diaries, die wekelijks nog nieuwe delen toegevoegd krijgen. En wat ook interessant is, is dat in deze categorie ook aardig wat korte verhalen te beluisteren zijn, zoals onderstaande Storytel Originals in het horrorgenre.

Young Adult & Kids

In de jeugdcategorieën zijn wel boeken te vinden met vampieren in de hoofdrol, maar die zou ik misschien niet helemaal in het hokje van de horror willen stoppen. Denk aan de Twilight-boeken of de True Blood-serie die hier als audioboeken te luisteren is. Onder diezelfde categorie zou ik ook de Blood of Eden-trilogie van Julie Kagawa willen scharen.

Fans van Stranger Things kunnen hier overigens wel Verwante geesten van Gwenna Bond luisteren, een prequel op de bekende tv-serie op Netflix. Andere spannende boeken zijn van Maren Stoffels, zoals Black Friday, Room Service en Escape Room.

Volwassenen zullen er niet wakker van liggen, maar de jeugd zal het zeker wel spannend vinden: de Lockwood & co boeken over een groepje geestenjagers. Datzelfde kan gezegd worden over de Griezelbus boeken van Paul van Loon en Het schedelrijk van Tjerk Noordraven, die bij de Kids categorie gevonden kunnen worden. Een mooie eerste kennismaking met ‘horror’ voor de jonge lezers.


Al met al dus best wat te luisteren voor horrorliefhebbers, maar niet zoveel als voor de fantasy- en sciencefictionfans. Lijkt het je toch leuk om eens te proberen of het luisteren van boeken je net zo ligt als het lezen, dan kun je bij Storytel altijd een gratis account aanmaken en twee weken lang audioboeken luisteren.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

  1. Ik ben niet van de luisterboeken, maar ik zag dat je Pet Sematary noemde (overigens met een S, niet met een C), maar volgens mij is dat wel een Engelstalig luisterboek. Dat zal niet voor iedereen makkelijk zijn te beluisteren. Stephen King + Nederlands + luisterboek geeft bij mij 3 resultaten op Storytel. Ik ben geen abonnee, misschien maakt dat nog uit. Er bestaat wel een Nederlands luisterboek van Pet Sematary. Overigens, het papieren boek dat al jaren in mijn kast staat heeft gewoon de originele Nederlandse titel “Dodenwake” (prachtige lichtblauwe kaft met grote grafsteen), later vond men dat Nederlandse boeken ook de Engelse titel moesten krijgen.

    Als we “bovennatuurlijk” beschouwen als horror, wat in mijn ogen zo is, dan is wellicht Paul Tremblay, Mark van Dijk, Wim Bax en Winchester McFly ook een vermelding waard. Maar de grens tussen horror en thriller is altijd een beetje discutabel: de ene lezer vind het enger dan een andere lezer.

    • En Frankenstein van Mary Shelley is ook te beluisteren op Storytel, maar die zou je misschien ook als klassieke literatuur kunnen beschouwen. Ik heb dat zelf nooit gelezen.

      Ik heb voor de gein hier en daar wat gratis fragmenten beluisterd… nee, luisterboeken zijn niet aan mij besteed. Ik viel bijna in slaap, zo saai komt het op mij over. Ik heb nog ergens een oud BBC hoorspel van de Lord of the Rings en de Hobbit, dat klonk een stuk interessanter.

  2. Je hebt gelijk Richard, Pet Semetary staat er niet bij. Ik heb hem in het artikel weggehaald. De zoekfunctie van Storytel werkt overigens niet heel goed, soms vind hij niks, soms weer meer. Van Stephen King heb ik nog wat meer luisterboeken in de resultaten op Storytel (met filter NL en audioboek): ook minder bekende boeken als Omi, Nona, Vet goed en Oom Otto’s Truck staan erop, net als Over leven en schrijven en 22-11-1963. En eentje met als titel Mevrouw Todd gaat binnendoor… Nooit van gehoord 😛

  3. Ja, vreemd werkende zoekfunctie daar. Zoek je gelijk op King+NL+luisterboek dan zie je er maar 3. Als je vervolgens binnen een van die luisterboeken weer op de naam Stephen King klikt en dan nogmaals filtert op NL+luisterboek zie je er opeens meer. Beetje rare selectie ook, de meeste zijn korte verhalen uit de verhalenbundels Duistere Krachten en Na Zonsondergang, maar lijken zomaar willekeurig te zijn gekozen. Raar ook dat ze het verhaal Grootma nu opeens Omi gaan noemen.

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties