BoekenBoekachtergrondMooie sciencefiction als audioboek op Storytel

Mooie sciencefiction als audioboek op Storytel

-

Luisterboeken worden wereldwijd steeds populairder en ook in Nederland wordt er meer en meer geluisterd tijdens het reizen, wandelen of tijdens het doen van taakjes! Maar wat is er ons genre eigenlijk allemaal te vinden? Vandaar deze nieuwe reeks, om te laten zien welke Nederlandstalige boeken er zijn als audioboek op Storytel. Via Storytel kun je een gratis proefabonnement van twee weken aanmaken om het eens uit te proberen.

Vorige keer bekeken we de toffe fantasy die je op Storytel kunt beluisteren, deze keer ga ik in op de sciencefiction. Storytel heeft de (audio)boeken in verschillende categorieën gezet, zodat je niet alle fantasy en sciencefiction op één plek kunt vinden. Daarom hou ik diezelfde categorieën hier ook maar even aan.

Fantasy & SciFi

Onder het kopje Fantasy & SciFi vind je de meeste titels voor volwassenen en een interessante titel die er dan uitspringt is Zwarte Ster. Dit is een Storytel Original, geschreven en ingesproken voor en door Storytel en dus nergens anders te beluisteren. Het is ingesproken als een tv-serie, waardoor je meerdere ‘afleveringen’ en ‘seizoenen’ hebt. Ditzelfde geldt voor 1986, beide geschreven door de Zweedse Jesper Ersgård.

Maar natuurlijk zijn er ook reguliere titels als audioboek te beluisteren. Zo is de Southern Reach-trilogie van Jeff Vandermeer te vinden, de Hitchhikers Guide to the Galaxy van Douglas Adams en Het Teken in de Lucht van Johan Klein Haneveld. Ook meer genreoverspannende titels als Het onzichtbare leven van Addie LaRue van V.E. Schwabb, Het Eeuwige Leven van Matt Haig, en ook het indringende VOX van Christina Dalcher kun je op je gemak luisteren.

Jeugdtitels

Onder het kopje Jeugd vind je veel van onze favoriete dystopische sciencefictionverhalen. Denk dan aan De Hongerspelen van Suzanne Collins, De Labyrintrenner van James Dashner, Ready Player One van Ernest Cline en Legend van Marie Lu. Van Lara Reims is de Rémi serie te lezen, De Laatste Wachter serie van Alexandra Penrhyn Lowe en de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout. Ook onder de Kids categorie zijn nog meer dan genoeg toffe verhalen te vinden, zoals Artemis Fowl van Eoin Colfer en De Bliksemdief van Rick Riordan.

Lijkt het je leuk om eens te proberen of het luisteren van boeken je net zo ligt als het lezen, dan kun je bij Storytel altijd een gratis account aanmaken en twee weken lang audioboeken luisteren.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties