BoekenBoekachtergrondToffe fantasy om te te beluisteren op Storytel

Toffe fantasy om te te beluisteren op Storytel

-

Luisterboeken worden wereldwijd steeds populairder en ook in Nederland laten de luistercijfers al tijden een mooie groei zien. Steeds meer mensen ondervinden het gemak van het luisteren naar een boek tijdens het doen van alledaagse taakjes, of tijdens het reizen. Maar wat is er ons genre eigenlijk allemaal te beluisteren? Vandaar deze nieuwe reeks, om te laten zien welke Nederlandstalige boeken te vinden zijn als audioboek op Storytel. Om te zien of het iets voor jou is kun je bij Storytel altijd een gratis account aanmaken en een maand lang audioboeken luisteren.

Deze eerste keer wilde ik even inzoomen op de fantasy, de volgende keer verdiep ik me in de sciencefiction, waaronder ik dan bijvoorbeeld ook dystopische verhalen meeneem. Storytel heeft de (audio)boeken in verschillende categorieën gezet, zodat je niet alle fantasy en sciencefiction op één plek kunt vinden. Daarom hou ik diezelfde categorieën hier ook maar even aan.

Fantasy & SciFi

Onder de categorie Fantasy & SciFi vind je de meeste titels voor volwassenen, met een aantal hele mooie epische fantasyreeksen. Bekende reeksen zijn bijvoorbeeld Het Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin, Eragon van Christopher Paolini en De Kinderen van D’Hara van Terry Goodkind. Ook De Brug der Getijden van David Hair is er te horen, met de laatste delen ook al op de planning. Andere populaire series die je kunt horen zijn de eerste zeven delen van The Witcher van Andrzej Sapkowski en de Duivel-trilogie van Adrian Stone.

Maar dat is nog lang niet alles. Zo is bijvoorbeeld ook De Duivelsdief van Lisa Maxwell, De Kleuren van Magie van V.E. Schwab en Het Keizerrijk der Stormen van Jon Skovron terug te vinden op Storytel. Maar wie weet kom je ook nog wel onbekende nieuwe verhalen tegen, zoals de boeken van De Tovenaarsring van Morgan Rice, waar er inmiddels van 11 delen van online staan, of De Eerste Wereld van Marc Lommert. Wat ook heel tof is zijn de korte verhalen van Bradley P. Beaulieu die zich afspelen in de wereld van Het Lied van het Gebroken Zand.

Voor YA is er in deze categori ook meer dan genoeg te vinden, zoals de Glazen Troon serie en Huis van Aarde & Bloed van Sarah J. Maas en de Grisha reeks van Leigh Bardugo. Daarnaast zijn de Iskari boeken van Kristen Ciccarelli, Dark Elements van Jennifer L. Armentrout en Everless van Sara Holland te beluisteren.

Jeugdtitels

Dan heb je nog de categorieën Kids en Young Adults, die ik hier even tegelijk behandel. En ook daar zijn meer dan genoeg toffe titels te vinden. Wat te denken van de Grijze Jager en Broederband reeksen van Jon Flanagan? Of De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine van Ransom Riggs, De Wrede Prins van Holly Black en de Lux reeks van Jennifer L. Armentrout. En er zijn maar liefst twee verschillende versies te vinden van de Harry Potter boeken van J.K. Rowling!

Maar de lijst gaat maar door in deze categorieën. Het leuke is dat hier ook veel boeken van Nederlandse bodem zijn, zoals De Orde van de Gouden Leeuw van Dorotheee de Rooy, De Verborgen Universiteit van Nathalie Koch, De Laatste Wachter van Alexandra Penrhyn Lowe  en Terra Fabula van Peter DeWillis. Korom, je kunt heel wat uurtjes doorbrengen met toffe fantasy in je oren.

Lijkt het je leuk om eens te proberen of het luisteren van boeken je net zo ligt als het lezen, dan kun je bij Storytel altijd een gratis account aanmaken en twee weken lang audioboeken luisteren.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties