BoekenBoekachtergrondKinderboekenweektips van 2018!

Kinderboekenweektips van 2018!

-

Op 3 oktober is de jaarlijkse Kinderboekenweek weer begonnen en dat betekent dat je de komende anderhalve week bij elk kinder- of young adult-boek dat je koopt (boven de 10 euro) gratis het Kinderboekenweekgeschenk krijgt: De eilandenruzie van Jozua Douglas. Maar welk boek moet je nou kopen om dat geweldige Kinderboekenweekgeschenk te bemachtigen? Voor iedereen die nog geen keuze heeft kunnen maken, tippen wij hieronder elf fantasievolle nieuwe titels, geschikt voor jong en oud!

 

Bestel bij Bol.com

Poes & Snoezie: Stop de tijd! – Belinda Jordens en Marloes Kemming

Het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar is vriendschap en welk boek past daar nou beter bij dan dit prachtige prentenboek over de twee poezenvriendjes Poes en Snoezie? Poes kan een trucje: de tijd stilzetten. En wat doe je wanneer iedereen als een standbeeld blijft staan? Kattenkwaad uithalen natuurlijk! Van ijsjes en vis eten tot de muziek heel hard aanzetten. Poes en Snoezie doen het allemaal!

 

Bestel bij Bol.com

Mijn vriend de heksenkat – Sanne Miltenburg

Nog zo’n leuk prentenboek voor de kleintjes is Mijn vriend de heksenkat van Sanne Miltenburg, wederom een verhaal over een magische vriendschap. Noah ontmoet het katje Salmiak. Het dier is weggelopen van zijn baasje: een akelige heks! Die tovenares probeert alles om haar kat terug te krijgen, maar Noah laat zijn nieuwe vriend niet zomaar in de steek. Een spannend en lief boek over katten, heksen en vriendschap, voor tovenaars vanaf 5 jaar.

 

Bestel bij Bol.com

Dolfje en Noura – Paul van Loon

Een Kinderboekenweek kan natuurlijk niet compleet zijn zonder een boek van Paul van Loon! Voor dit jaar schreef de meester der kindergriezel Dolfje en Noura, alweer het negentiende deel in de Dolfje Weerwolfje-serie. Een piepende deur, krakende planken… Stiekem gaan Dolfje en Noura het verlaten huis van mevrouw Krijtjes binnen. Ze komen terecht in een bizarre sprookjesachtige wereld, waar alles anders lijkt. Zelfs Noura lijkt opeens anders… In die vreemde sprookjeswereld dreigt overal gevaar. Kunnen Dolfje en Noura ontsnappen en terugkeren naar hun eigen wereld? De tijd dringt, want het huis van mevrouw Krijtjes zal worden gesloopt… en de weg terug dus ook.

 

Bestel bij Bol.com

Help, ik ben een pony! – Gertrud Jetten

Voor wie liever een wat minder griezelig boek leest, is Help, ik ben een pony! een echte aanrader. Als Lottie op een dag besluit één van de heerlijk ruikende paardensnoepjes te proeven, gaat er iets helemaal mis. Haar gedachten rammelen door elkaar. Haar maag borrelt en haar hele lichaam tintelt en kriebelt. Als ze naar beneden kijkt, ziet ze harige benen en lichtbruine hoeven. En ze heeft een staart! Ze kan het nog steeds niet helemaal geloven, maar ontkennen heeft geen zin. Zij, Lottie de Groot, is veranderd in een pony!

 

Bestel bij Bol.com

De jongen die met draken leefde – Andy Shepherd

De jongen die met draken leefde is het vuurspuwende, verrassende, vrolijke vervolg op De jongen die draken kweekte. Tomas heeft een geheim – een vurig geheim! Hij heeft een draakje gekweekt in de drakenfruitboom in zijn grootvaders tuin: Fikkie. Ook zijn vrienden hebben inmiddels draakjes, elk met hun eigen krachten. En die zijn een stuk minder braaf dan Fikkie. De vrienden proberen hun draakjes te trainen – en dat gaat al niet zo makkelijk. Maar dan krijgen ze er nog twee problemen bij: het gaat niet goed met de drakenfruitboom, én Liam – Koning van Narigheid – is duidelijk iets heel gemeens van plan…

 

Bestel bij Bol.com

De trein naar onmogelijke bestemmingen – P.G. Bell

Als Suzy midden in de nacht een vreemd kletterend geluid hoort, sluipt ze naar beneden en treft daar een treinrails aan die dwars door haar huis loopt. En over deze rails rijdt geen gewone trein. Over deze rails rijdt de magische Post Express die in de hele Unie van Onmogelijke Bestemmingen pakjes bezorgt. Suzy’s wereld wordt ondersteboven gekeerd als ze door een trollenjongen met de naam Wilbert aan boord wordt meegenomen en ze de taak krijgt een vervloekt pakket af te leveren bij een angstaanjagende tovenares, vrouwe Crepuscula. Wanneer het mysterieuze pakket tegen Suzy begint te praten en haar smeekt om niet afgeleverd te worden, komt Suzy erachter dat het lot van de Onmogelijke Bestemmingen weleens in haar handen zou kunnen liggen…

 

Bestel bij Bol.com

Bravelands 2: De Regelbrekers – Erin Hunter

Onlangs verscheen bij uitgeverij Fantoom De Regelbrekers, het tweede deel in de serie Bravelands, over een wel heel bijzondere dierenvriendschap. Een leeuwenwelp, verbannen uit zijn troep. Een jonge baviaan, ontevreden met zijn rang en lotsbestemming. Een jonge olifant met een gave, doodsbang dat haar toekomstvisioen uitkomt. Door een speling van het lot komen deze drie dieren bij elkaar en instinctief weten ze dat ze elkaar kunnen vertrouwen. Maar dan wordt de Oppermoeder vermoord en slaat in heel Bravelands de chaos toe…

 

Bestel bij Bol.com

De Grijze Jager 13: De Clan van de Rode Vos – John Flanagan

Uiteraard kan ook het langverwachte dertiende deel in John Flanagans Grijze Jager-serie niet ontbreken op deze tiplijst. Twee favoriete personages uit de serie, Will en Maddie, die we kennen uit De koninklijke leerling en De jacht op het schaduwdier, hebben een pittige missie voor de boeg. De clan van de Rode Vos staat bekend om hun conservatieve opvatting dat vrouwen niet op de troon horen, en vormt een ernstige bedreiging voor het voortbestaan van het koninkrijk van Araluen…

 

Bestel bij Bol.com

Handboek van een summoner – Taran Matharu

Voor de young adults onder ons hebben we Handboek van een summoner, het geïllustreerde handboek bij Taran Matharu’s populaire Summoner-serie. In dit handboek voor summoners staat het verhaal van James Baker – het epische dagboek dat de held uit de Summoner-serie, Fletcher, inspireerde. Inclusief een uitgebreide demonologie, een gids met de basisbeginselen van het oproepen en prachtige illustraties van Hominum. Een must-have voor iedere Summoner-fan!

 

 

Bestel bij Bol.com

Mortal Engines – Philip Reeve

Een andere aanrader voor de wat oudere lezers is Mortal Engines van Philip Reeve, dat eerder is verschenen onder de titel Levende steden. Nu de verfilming van dit eerste deel (door Peter Jackson!) op het punt van verschijnen staat, heeft uitgeverij Unieboek besloten deze serie in een nieuw jasje te steken. Duizenden jaren nadat de beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis, heeft de mensheid zich op een opmerkelijke manier aangepast en is er een nieuwe manier van leven ontstaan. Steden zijn op rupsbanden gezet en deze zogenaamde tractiesteden zwerven nu over de aarde. De enige manier om aan brandstof te komen, is door andere steden aan te vallen en vervolgens te plunderen…

 

Bestel bij Bol.com

Mermaid – Louise O’Neill

Op de laatste tip op dit lijstje zullen we nog heel even moeten wachten, want Louise O’Neills Mermaid verschijnt pas op 10 oktober, nog net binnen de Kinderboekenweek. Toch is deze YA-hervertelling van De kleine zeemeermin zeker een verhaal om naar uit te kijken. Diep in de zee, aan de koude Ierse kust, droomt zeemeermin Gaia van een leven zonder haar tirannieke vader. Wanneer ze eindelijk voor het eerst naar de oppervlakte mag zwemmen, wordt ze verliefd op een mensenjongen. Ze verlangt naar een leven boven water. Hoe hoog is de prijs die ze daarvoor moet betalen?

 

Naar welk kinderboek kijken jullie uit?

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Marije Kok
Marije behoort tot de Harry Potter-generatie en het is daarom ook niet gek dat de boeken over de tovenaarsleerling, die meteen haar eerste kennismaking met de wereld van fantasy waren, nog steeds haar lievelingsboeken zijn. Ondertussen heeft ze de rest van de fantasywereld ook ontdekt. Ze is dol op het lezen van young adult-boeken, dystopische verhalen, epische fantasy en eigenlijk alle kinderboeken waar ook maar een beetje magie in voorkomt.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties