BoekenBoekachtergrondFantasy in de voorjaarsbrochures van 2018

Fantasy in de voorjaarsbrochures van 2018

-

Het jaar is nog niet voorbij, maar uitgeverijen hebben alweer hun catalogi voor het voorjaar van 2018 uitgebracht! Er is meer dan genoeg leuks te vinden, dus laten we hieronder even het een en ander op een rijtje zetten. Een prachtig overzicht met alle covers en verschijndata is overigens te vinden op ons compleet vernieuwde Verschijningskalender! Neem daar dus ook vooral een kijkje.

Fantasy in de voorjaarsbrochures van 2018

logoLSWe starten deze catalogusartikelen altijd met Luitingh Sijthoff. Hun speerpunt van aankomend voorjaar is De Ziener van Anna Stephens. Dit is een duister fantasydebuut dat doet denken aan Joe Abercrombie, Mark Lawrence en Scott Lynch. Wij mochten al een voorproefje lezen en waren erg enthousiast! Verder zijn er allemaal vervolgen van lopende series, zoals Het legioen van Vlammen van Anthony Ryan (deel 2 van Draconis Memoriam), Bloed op het Zand van Bradley P. Beaulieau (deel 2 van Het Lied van het Gebroken Zand), Nachtadem van Bernhard Hennen (deel 9 van Drakenelfen) en De Kroon van Heksenhout 2 van Tad Williams (deel 2 van De Laatste Koning van Osten Ard). Bij de jeugd verschijnt er het derde deel van de Vuur en As serie: Nachtbrengers, door Sabaa Tahir en een begin van de serie Heksenspiegel van Marte Jongbloed genaamd Hazels Pentakel.

Ga naar de brochure >>

LogoboekerijDe Boekerij gaat rustig verder met de Glazen Troon serie van Sarah J. Maas en brengt in februari het zesde deel uit, getiteld Toren van de Dageraad. In het najaar komt overigens (gezamenlijk met het Engelse deel) het laatste deel uit. In maart komt een heel bijzonder boek uit: De Laatste MagiĆ«r van Lisa Maxwell. Het speelt zich af in een magisch New York, waarbij actie, spannende fantasy, historische fictie, romantiek en tijdreizen worden gecombineerd. Verder verschijnen er in april herdrukken van de eerste twee delen van de Lord John serie van Diana Gabaldon,

Ga naar de brochure >>

logobestofya

Het YA imprint van Unieboek is Best of YA, en zij hebben regelmatig mooie fantasytitels op de planning staan. In februari verschijnt bijvoorbeeld Onoverwinnelijk van Lesley Livingstone. Het vervolg op Carve the Mark van Veronica Roth staat op de planning voor april, net als Summoner 3: De StrijdmagiĆ«r van Taran Matharu. En in mei staat er een novelle gepland in de wereld van Een Hof van Doorns en Rozen, van Sarah J. Maas.

Ga naar de brochure>>

logoQ

Uitgeverij Q had de afgelopen tijd af en toe leuke heruitgaves, zoals de Tschai cyclus van Jack Vance en Duin van Frank Herbert. Ook hebben ze series als Phobos van Victor Dixen en de boeken van James Dashner. Helaas kon ik voor het voorjaar van 2018 nog geen brochure vinden. Misschien binnenkort nog een update…

Bij Leopold kun je terecht voor leuke fantasy kinderboeken, veelal geschreven door Paul van Loon. Ook begin 2018 staan daar weer heel wat van op de planning, zoals een nieuwe Dolfje Weerwolfje in maart (Een weerwolf in de leeuwenkuil), De Vampierclub in april en De Sprookjessprokkelaar vertelt… in mei. Maar er wordt ook wel wat anders uitgegeven, zoals Het meisje dat de maan dronk van Kelly Barnhill over een  meisje dat opgroeit bij een heks.

Ga naar de brochure >>

y&aHet jonge imprint Young & Awesome van Leopold heeft ook altijd wel wat leuke fantasy en sciencefiction YA titels in petto. Ook voor het voorjaar van 2018 staan er hier weer twee mooie boeken in, beide verschijnen in mei. Van Laura Sebastian verschijnt een eerste deel van een nieuwe fantasytrilogie getiteld Ash Princess, over een verstoten prinses . En voor sciencefictionfans is er van S.J. Kincaid een vervolg op The Diabolic, getiteld The Empress.

Ga naar de brochure >>

clavislogoBij Clavis verschijnen heel vele leuke jeugdboeken, maar daarvan is vooral het laatste deel in de historische fantasytrilogie van Melinda Salisbury het interessantst. Dit derde deel is getiteld De Laatste Slag en verschijnt in mei.

Ga naar de brochure >>

 

HCH

HarperCollins Holland heeft weer een aantal interessante YA fantasyboeken in de catalogus staan! Zo wordt er veel aandacht besteed aan Bloed en Beenderen, het debuut van de Amerikaanse Tomi Adeyemi, die een prachtig sfeervolle fantasyroman schreef met allerlei invloeden van West-Afrikaanse mythen. Verder gaan er weer wat series verder, zoals het vijfde deel van de Talon Saga van Julie Kagawa, Inferno, het derde deel van de Everlife-trilogie van Gena Showaler, Het eeuwige leven, en het vervolg op Zwartspreuk van Claudia Gray: Zwartkracht.

Ga naar de brochure >>

Quasis geeft bijvoorbeeld Wintercode van Pen Stewart, Kleine moordenaar (een Bloedwetten novelle) van Sophia Drenth, het vierde deel van De Onzichtbare Maalstroom serie van Jasper Polane: Heren van Twist en een nieuw boek van Martijn Adelmund, DeWolff’s Bestiarium.  

Ga naar de brochure >>

 

En zo zijn er natuurlijk nog wel wat meer uitgeverijen die fantasy uitgeven. Lannoo brengt Overstekers 2 van Petra Doom uit, urban fantasy van een andere dimensie. En bij Gottmer verschijnen zeer veel kinderboeken, waaronder Broederband 7:De Caldera van John Flanagan en De Nedergrim 3: De Werthanknoop van Matthew Jobin. 

Al deze titels (en meer) staan zoals gezegd ook in onze totaal vernieuwde verschijningskalender!

Ben ik uitgevers/brochures vergeten? Laat het me hieronder weten!

Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties