Home Boeken Boekachtergrond 9 cafés, restaurants en hotels die elke Harry Potter-fan bezocht moet hebben

9 cafés, restaurants en hotels die elke Harry Potter-fan bezocht moet hebben

0
3866
Een high tea bij Cutter & Squidge

Zijn we niet allemaal wel eens een beetje jaloers geweest op de prachtige eetzaal waarin de studenten van Zweinstein de heerlijkste lekkernijen voorgeschoteld krijgen? Of de sfeervolle slaapkamers waar Harry en Ron bijna zeven jaar lang mochten slapen? Goed nieuws, want ook voor de Dreuzels onder ons zijn er genoeg betoverende plekjes waar we toch nog een beetje Harry Potter-magie kunnen ervaren! Je zult er alleen wel even de wereld voor over moeten reizen…

Back

1. 1. Cutter & Squidge, Londen

De potion room van Cutter & Squidge

Zo heb je bijvoorbeeld Cutter & Squidge, een café en bakkerij in Londen die vanaf 3 mei speciale Harry Potter-high tea’s aanbiedt. Ze noemen het ‘Potion Room’ en je krijgt er de kans om – in mantel uiteraard – je eigen toverdranken te brouwen en te drinken, onder begeleiding van een echte toverdrankenprofessor (hopelijk wat vriendelijker dan professor Sneep). De hoofdafbeelding van dit artikel geeft een mooi beeld van deze plek. Hiernaast zie je wat je aan lekkernijen kunt verwachten.

Back
Avatar
Marije behoort tot de Harry Potter-generatie en het is daarom ook niet gek dat de boeken over de tovenaarsleerling, die meteen haar eerste kennismaking met de wereld van fantasy waren, nog steeds haar lievelingsboeken zijn. Ondertussen heeft ze de rest van de fantasywereld ook ontdekt. Ze is dol op het lezen van young adult-boeken, dystopische verhalen, epische fantasy en eigenlijk alle kinderboeken waar ook maar een beetje magie in voorkomt.

NO COMMENTS

Geef een reactie