Een high tea bij Cutter & Squidge

Zijn we niet allemaal wel eens een beetje jaloers geweest op de prachtige eetzaal waarin de studenten van Zweinstein de heerlijkste lekkernijen voorgeschoteld krijgen? Of de sfeervolle slaapkamers waar Harry en Ron bijna zeven jaar lang mochten slapen? Goed nieuws, want ook voor de Dreuzels onder ons zijn er genoeg betoverende plekjes waar we toch nog een beetje Harry Potter-magie kunnen ervaren! Je zult er alleen wel even de wereld voor over moeten reizen…

11. Cutter & Squidge, Londen

De potion room van Cutter & Squidge

Zo heb je bijvoorbeeld Cutter & Squidge, een café en bakkerij in Londen die vanaf 3 mei speciale Harry Potter-high tea’s aanbiedt. Ze noemen het ‘Potion Room’ en je krijgt er de kans om – in mantel uiteraard – je eigen toverdranken te brouwen en te drinken, onder begeleiding van een echte toverdrankenprofessor (hopelijk wat vriendelijker dan professor Sneep). De hoofdafbeelding van dit artikel geeft een mooi beeld van deze plek. Hiernaast zie je wat je aan lekkernijen kunt verwachten.

22. Always Café, Hanoi (Vietnam)

Always Café

Voor het volgende café zul je iets verder moeten reizen, namelijk helemaal naar Vietnam, maar dan heb je ook wat! Het Always Café is namelijk, zoals de naam van het café al doet vermoeden, helemaal gewijd aan Harry Potter! Je kunt er drankjes als boterbier, wisseldrank of Amortentia drinken en overal in het café zijn verwijzingen naar de boekenreeks te vinden.

33. Félix Felicis & Co., Buenos Aires (Argentinië)

Félix Felicis & Co

Ook het volgende café ligt niet bepaald om de hoek, maar mag er zeker wezen. In Buenos Aires ligt namelijk het Félix Felicis-café, vernoemd naar het bekendetoverdrankje dat ook wel ‘liquid luck’ genoemd wordt. Het café is een echte koffiebar, maar heeft ook een verzameling toverstokken, een bordje waarmee tovenaars verwelkomd worden en de richtingaanwijzingen naar het Ministerie van Toverkunst (via de wc uiteraard).

44. Platform 1094, Singapore

Platform 1094

In Singapore zit Harry Potter-café Platform 1094 dat met zijn lange houten tafels en hertenstoelen een echt Zweinstein-sfeertje oproept. Het populairste drankje dat in dit café geserveerd wordt is de Goblet of Fire, een drankje dat gemaakt wordt van Blue Curaçao, limonade en Bacardi en vervolgens voor je neus in brand wordt gestoken.

55. Bad Owl Coffee, Henderson (Amerika)

Bad Owl Coffee

In Nevada, vlak buiten Las Vegas, zit de koffietent Bad Owl Coffee, die als tagline heeft: ‘Serious coffee with a hint of magic’. In dit café drink je drankjes als Butter Brew Latte en eet je gerechten als Siriusly Prosciutto, terwijl je aan tafels zit vol teksten en tekeningen uit Harry Potter. Het café heeft zelfs een perron 9¾, compleet met bagagewagentje en uil in kooi!

66. The Lockhart, Toronto (Canada)

The Lockhart Cocktail Bar

In Toronto, Canada, zit The Lockhart, een cocktailbar en restaurant met een magisch tintje. Het café zit vol verwijzingen naar herten, toverdranken en andere magische voorwerpen en is vernoemd naar, hoe kan het ook anders, Verweer Tegen de Zwarte Kunsten-professor Gilderoy Lockhart.

77. The Pasta Wiz, New York

The Pasta Wiz

Trek gekregen na al die lekkere drankjes? Ga dan eens op bezoek bij The Pasta Wiz in New York, een pastarestaurant met Harry Potter-thema. Het middeleeuws-uitziende restaurant heeft onder andere een sorteerhoed, en zou met al haar boeken, kroonluchters en andere oude voorwerpen zo een restaurantje in Zweinsveld kunnen zijn.

88. The Elephant House, Edinburgh

The Elephant House

Uiteraard kan op deze lijst The Elephant House niet ontbreken. Dit cafétje in Schotland lijkt zo op het eerste gezicht misschien niet heel bijzonder, maar dat is het zeker wel. Hier heeft schrijfster J.K. Rowling namelijk aan haar Harry Potter-boeken geschreven en daarom wordt het café ook wel de ‘geboorteplek’ van Harry Potter genoemd.

99. Georgian House Hotel, Londen

Wizard Chamber in the Georgian House Hotel

En mocht je na die lange reis helemaal uitgeput zijn, maar toch nog geen afscheid willen nemen van de Harry Potter-sferen, breng dan eens een bezoekje aan het Georgian House Hotel in Londen. Dit hotel heeft namelijk een speciale ‘Wizard Chamber’ ingericht, die helemaal in het thema staat van Harry Potter. Het kost wel wat, maar dan heb je wel een hotelkamer inclusief boekenkastdeur, een hal vol portretten en een ketel boven de openhaard.

Waar zou jij wel een (tover)drankje willen drinken?

Marije behoort tot de Harry Potter-generatie en het is daarom ook niet gek dat de boeken over de tovenaarsleerling, die meteen haar eerste kennismaking met de wereld van fantasy waren, nog steeds haar lievelingsboeken zijn. Ondertussen heeft ze de rest van de fantasywereld ook ontdekt. Ze is dol op het lezen van young adult-boeken, dystopische verhalen, epische fantasy en eigenlijk alle kinderboeken waar ook maar een beetje magie in voorkomt.

Geef een reactie