George R.R. Martin deed drie schokkende onthullingen tegenover makers Game of Thrones

0
204
George R.R. Martin (copyright Nick Briggs)

Waar fans van Game of Thrones nog moeten bijkomen van de scène met de deur,  kregen de makers van de serie maar liefst drie(!) schokkende onthulling in één keer te verwerken van auteur George R.R. Martin. Wie de aflevering van vorige week nog niet heeft gezien, kan dus beter niet verder lezen.

Twee jaar geleden onthulde George R.R. Martin aan de makers van de serie al zijn ruwe plan voor het slot van de boekenserie. Makers David Benioff en Dan Weiss vertellen aan Entertainment Weekly dat er in de gesprekken met Martin ‘drie holy shit-momenten’ naar voren kwamen.   

Het eerste moment: Stannis Baratheon die zijn dochter Shireen offerde in seizoen vijf.

Het tweede moment: de onthulling van de geschiedenis van Hodor. Martin bedacht de geschiedenis achter Hodor overigens al op het moment dat hij het personage in zijn boeken introduceerde.

Het derde moment? ‘Die komt pas tijdens de finale van de serie…’ zegt Benioff.

Het zesde seizoen van Game of Thrones is het eerste dat werd ontwikkeld buiten de boeken van George R.R. Martin om. Toch hoeven fans van de boeken niet te vrezen dat de serie te veel van de boeken zal onthullen, stelt Benioff: ‘De mensen zullen erg verrast zijn als ze de boeken lezen na de show.’

De nieuwe afleveringen  van Game of Thrones seizoen 6 worden elke maandag uitgezonden door HBO.

Overigens hadden Benioff en Weiss nog wel wat te zeggen over het Hodor momentje:

Geef een reactie