FilmsFilmachtergrondInterview met Mike van Dooyeweert van Supercast

Interview met Mike van Dooyeweert van Supercast

-

Deze maand werd Audiogeeks.nl gelanceerd, een nieuw podcastplatform waar podcasts rondom ‘geeky’ onderwerpen op staan. Naast Geekers op je Speakers is de Supercast van Mike van Dooyeweert een show die daar op te vinden is. Wij stelden hem enkele vragen!

Hoi Mike, je bent eind vorig jaar een podcast gestart over superhelden: Supercast. Hoe is dit zo gekomen?

Ik wilde al een tijdje iets met podcasting gaan doen en dit is een onderwerp dat dicht bij me staat, aangezien ik ontzettend veel superheldenfilms en -series kijk. Daarnaast wil ik graag weten wat mensen zo fascinerend vinden aan superhelden. Zit daar iets algemeens achter, of is dat heel persoonlijk? Door er over te praten met mijn gasten probeer ik daar mijn vinger achter te krijgen.

Wat vind je zelf zo fascinerend aan superhelden?

Vooral de krachten die ze hebben en hoe ze daarmee omgaan. De meeste helden kunnen dingen die jij niet kunt en dat prikkelt ook je fantasie: wat zou ik doen met dergelijke krachten? Daarnaast vind ik de personages achter de ‘maskers’ vaak heel interessant.

Ben je zelf vooral van de superheldenfilms en series, of ook fan van
de comics?

Ik ben vooral bekend met de films en series, maar ik ben nu ook mijn eerste comics aan het lezen. Zo ben ik begonnen aan de derde trade paperback van The Amazing Spider-Man en heb ik comics van The Flash aangeschaft.

Je bent al eens op de Dutch Comic Con geweest voor een verslag en korte interviews, heb je meer van zulke plannen voor de podcast?

Jazeker! Sowieso wil ik zo nu en dan speciale (kortere) afleveringen blijven maken. Wellicht wil ik zelfs ook gaan experimenteren met live streaming.

Wie zou je nog heel graag te gast hebben?

Een bekende geek. Op dit moment zou ik graag willen praten met Thijs van Domburg en Emilio Guzman, naar aanleiding van hun aanstaande boek ‘Nerds!‘. Maar ik zou bijvoorbeeld ook Michiel Veenstra willen spreken. En meer vrouwen!

Als ik internationaal denk, zou ik het leuk vinden om YouTube-geek Felicia Day te interviewen. Of anders Brie “Captain Marvel” Larson (maar dat heeft er ook mee te maken dat ik een zwak voor de actrice heb 🙂).

Een laatste, en dan hou ik op: Dan Harmon (schrijver en showrunner van Community en Rick and Morty). In zijn podcast (Harmontown) geeft hij regelmatig, met veel humor, zijn ongezouten mening over superheldenfilms. Het lijkt me interessant om het met hem over superhelden te hebben. En ook: hoe zou hij zo’n verfilming dan aanpakken?

Welke aankomende superheldenfilms of series kijk jij het meest naar uit?

Ik ben heel erg benieuwd naar Captain Marvel en natuurlijk Avengers Endgame. Iedere nieuwe serie komt op een lange lijst met superheldenseries die ik nog moet ontdekken, maar ik ben sowieso benieuwd naar het laatste seizoen van Gotham. Ik ben benieuwd hoe de eindjes aan elkaar geknoopt gaan worden.

Je bent zelf tekstschrijver en hebt ooit een fanscript gemaakt voor een Fantastic Four film. Wat was hiervoor de reden en hoe vond je het om dat script te schrijven?

Ik schreef dit script voor een podcast (Never Seen It!) waarin comedians/scenarioschrijvers films herschrijven die ze nog nooit gezien hebben (dit worden dan eigenlijk blinde parodieën). Het is nog steeds een van mijn favoriete podcasts. En aangezien de presentator regelmatig roept dat je als luisteraar zelf scripts kunt insturen, heb ik dat een keer gedaan.

Ik heb veel plezier beleefd aan het schrijven, vooral omdat je je geen zorgen hoeft te maken over of het allemaal klopt en lekker los kunt gaan. 🙂 Ik heb vooral de draak gestoken met het feit dat de franchise al vaak gereboot is en dat het maar steeds niet wil lukken om de films van de grond te krijgen.

Toevallig ben ik je naam ook wel eens tegengekomen in schrijfwedstrijden van het fantasygenre (zoals de Harland Awards). Ben je daar ook nog mee bezig?

Afgelopen jaar heb ik niet meegedaan aan de Harland Awards, maar ik ben van plan om aan volgende edities weer mee te doen. En wellicht doe ik dan ook een keer mee aan andere schrijfwedstrijden.

Bedankt voor het interview Mike en heel veel succes met je podcast. Deze is te beluisteren via audiogeeks.nl en natuurlijk kun je je abonneren op de podcast via iTunes.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties