EvenementenSfeerverslagenVolop gezelligheid tijdens Fantasy Fest in de Broodfabriek

Volop gezelligheid tijdens Fantasy Fest in de Broodfabriek

-

Op 9 en 10 maart werd er wederom een editie van het FantasyFest georganiseerd in de broodfabriek in Rijswijk. Dit is een indoor fantasyfestival dat twee keer per jaar plaatsvindt (lees ons verslag van afgelopen oktober) en waar sprookjes, films en verhalen tot leven komen. Een van de manieren waarop dat gebeurt is doordat een groot deel van de bezoekers in mooie kostuums naar het FantasyFest komen. Tijdens ons bezoek hebben we onder andere een ork, vampier, prinses, piraat en een weerwolf gezien.

Erg leuk was de steampunkgroep “The time travelers“ die er niet alleen prachtig uitzagen, maar ook een grote tijdreismachine bij zich hadden. Deze groep gaat graag met andere bezoekers op de foto. Je kunt zelf een foto nemen maar ze hebben ook iemand bij zich die een foto voor je kan maken en naar je op kunt sturen. Ik ben op de foto gegaan met deze groep  en het is een leuk aandenken aan deze dag. Dit soort ontmoetingen maakt een festival extra leuk.

Een zwaardvechtworkshop

Er waren allerlei soorten kramen om gezellig langs te slenteren, te kijken, of om iets te kopen. Wat er verkocht werd, was heel divers. Er was Oudhollands snoep, snuisterijen, boeken, fan art, mede, snuisterijen, wierook en zelfs compleet nieuwe (fantasy) outfits. Ik heb met bewondering staan kijken naar een Victoriaanse / steampunkachtige outfit die compleet af was en echt een plaatje was om te zien. Vooral de hoed vond ik erg mooi! Het is dat ik echt niets had wat erbij paste, anders had ik die gekocht.

Hier en daar werd er een demonstratie of een workshop gegeven. Wij hebben uitgebreid staan kijken bij Hobby Headquarters Rijswijk waar prachtige handgemaakte modelbouwwerken stonden en waar Warhammer miniaturen beschilderd werden. Dit was erg leuk om te zien, zeker met de uitleg over de materialen e.d. die we te horen kregen.

Verder was er onder andere een klein spookhuis, kon je een karikatuur van jezelf laten teken of tarot kaarten je toekomst laten voorspellen. Met live muziek en demonstraties van bijvoorbeeld zwaardvechten was het een levendig en gezellig gebeuren voor een klein en indoor festival. In verhouding tot een gebeuren als Elfia en Castlefest is het anderzijds toch wel erg klein en mist het iets van de bijzondere sfeer die je daar meer treft. De buitenlucht, de mooie omgeving en de middeleeuwse sfeer vind je hier niet.

Bij fantasy zijn boeken zeker niet weg te denken. Die hebben toch vaak de basis gelegd voor de vele verhalen, werelden, wezens en personages in de fantasywereld. Een aantal uitgeverijen waren aanwezig op het FantasyFest. Bezoekers konden zo met auteurs in gesprek gaan over hun boeken en/of boeken kopen en laten signeren. Iets wat wij als enthousiaste lezers van fantasyboeken altijd erg gezellig vinden om te doen. Tijdens het kletsen bij de diverse kramen van de uitgevers vingen we ook nog wat nieuwtjes op!

Het standje van Zilverspoor

Bij uitgeverij Zilverspoor raakte we in gesprek met auteurs Cocky van Dijk en J. Sharpe die samen een young adult sciencefiction boek aan het schrijven zijn. Het boek speelt zich af in de toekomst en op een andere planeet. Een planeet die compleet anders is dan die van ons en een geheel nieuwe eigen constructie heeft. Het enthousiasme straalde ervan af bij de auteurs en toen ze meer gingen vertellen over het boek, leek het even alsof er spoilers zouden komen, maar gelukkig gebeurde dat niet. Het samen schrijven ervaren ze naast ontzettend leuk ook als een uitdaging omdat ze in het boek één stem willen laten horen. Het boek verschijnt op Castlefest 2019.

Ook Atalanta Nèhmoura van uitgeverij Nimisa brengt haar nieuwe boek uit op Castlefest, maar zij doet dit in 2020. En tenslotte komen er binnenkort ook twee nieuwe boeken uit van Marieke Frankema (in mei en juni). Zeker genoeg om naar uit te kijken dus!

Het volgende FantasyFest in de Broodfabriek zal plaatsvinden op 19 en 20 oktober.

Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

Geef een reactie

Delen

Connie Flipse
Connie is altijd al een enthousiaste lezer geweest, als kind ging ze minstens 1 keer in de week naar de bibliotheek om nieuwe boeken te halen. Ze leest bijna alle genres maar heeft vooral aan fantasy haar hart verloren. Door haar kinderen leerde ze de Young Adult fantasy kennen die ze nu naast de volwassen boeken graag leest. In haar boekenkast staan veel fantasyboeken waarvan minstens de helft van Nederlandse auteurs is. Vaak gesigneerd omdat ze samen met Jeroen (haar man) graag naar fantasyfestivals gaat en daar bijna altijd wel één of meer boeken koopt.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties