StripsStriprecensiesSangre 1: De Overlevende – Arleston & Floch

Sangre 1: De Overlevende – Arleston & Floch

-

Sangre is een zorgeloos meisje dat met haar familie naar de stad Ovraas trekt om daar hun wijnen te verhandelen, maar hun tocht wordt verstoord door de gevaarlijke Duistere Schuimers. Sangres familie wordt afgeslacht, haar moeder wordt gevangengenomen en Sangre slaat op de vlucht voor de bloeddorstige groep moordenaars. Ze is een wees en komt terecht in een instituut, waar ze erachter komt dat ze een bijzondere gave heeft. Ze kan namelijk de tijd bevriezen waardoor ze uit veel situaties kan ontsnappen. Hierdoor wordt ze wel voor een korte tijd blind, de prijs die ze voor het gebruik van haar gave moet betalen. De rest van haar jeugd leeft ze op straat, waar ze erg verhard wordt. Ze wil graag haar moeder terugvinden en wraak nemen op de Duistere Schuimers, zelfs als ze hiervoor het gevaar moet trotseren…

Van lief meisje naar sterke vrouw
Sangre is een meisje dat van een gelukkig leventje belandt in een leven vol armoede, pijn en woede. Op de eerste bladzijde wordt een vooruitblik gegeven waarin Sangre een oude man martelt, waardoor je meteen benieuwd bent hoe Sangre zo bloeddorstig is geworden. Dit eerste deel laat vooral de aanloop zien naar de wraakacties van Sangre en de ontdekking van haar magische gave. Ze heeft namelijk veel te verduren gehad en had sinds de slachtpartij geen veilig onderkomen. Hierdoor zie je hoe Sangre van een blij, lief en zorgeloos meisje verandert in een harde, sterke en genadeloze vrouw. Ze heeft geleerd om te overleven en weet op het goede moment haar krachten te gebruiken, hoewel deze kracht wel nadelen heeft voor Sangre.

De Overlevende is een goed begin van een serie waarin Sangre haar wraakplannen probeert uit te voeren, waarbij je nog vele magische avonturen kan verwachten. Dit smaakt naar meer!

De krachten van Sangre zijn erg interessant om te zien, aangezien het stopzetten van de tijd niet alleen maar voordelen heeft. Deze zwakke plekken maken Sangre heel menselijk en ondanks haar harde persoonlijkheid kun je goed met haar meeleven. Ook zijn er meer soorten magie die je tegenkomt, waardoor er veel verwachtingen worden gemaakt voor de volgende delen die veel meer kunnen uitweiden over alle magische krachten.

Prachtige fantasywereld en bloederige taferelen
Sangre woont in een bijzondere fantasywereld waarover je na dit eerste deel veel meer wil weten. Magische wezens, verschillende volkeren, bijzondere voertuigen en schitterende steden en gebouwen, de tekenaars weten een hele wereld tot leven te brengen vol detail. Ondanks de informatie die je krijgt over bepaalde wezens en verschillende werelden, wil je alleen maar meer. Hoewel je enige fantasyelementen uit andere boeken, strips en films zult herkennen, is deze wereld toch erg uniek.

Het kleurgebruik sluit goed aan bij de sfeer van het verhaal. Wanneer het goed lijkt te gaan met Sangre is het kleurgebruik iets fleuriger, terwijl Sangres duistere periodes worden gekenmerkt door donkere kleuren. Op enige afstand zijn de gezichtsuitdrukkingen van personages wel erg vaag, maar dit wordt gecompenseerd door de mooie uitzichten die Sangre aanschouwt. Het einde vertoont ook veel bloederigheid, aangezien Sangre niet schuwt voor wat gruwelijke messteken. De Overlevende laat het aan het begin nog niet zien, maar heeft een hoog bloederig gehalte waar je een sterke maag voor nodig hebt.

Conclusie
Hoewel dit eerste deel vooral nog een introductie is op een groot avontuur om wraak te nemen op de Duistere Schuimers, weet het je wel erg nieuwsgierig te maken naar de rest van het verhaal. Sangre heeft zowel haar goede als slechte kanten en weet als sterke vrouw haar vijand hardhandig aan te pakken. De tekenstijl kon op sommige plekken wat meer aandacht krijgen, maar het overgrote deel van de strip kun je genieten van deze magische wereld. De Overlevende is een goed begin van een serie waarin Sangre haar wraakplannen probeert uit te voeren, waarbij je nog vele magische avonturen kan verwachten. Dit smaakt naar meer!

De Overlevende Boek omslag De Overlevende
Sangre
Arleston & Floch
9789088863707
Fantasy
Uitgeverij L
Mei 2018
Paperback
53

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Sangre 1: De Overlevende – Arleston & FlochHoewel dit eerste deel vooral nog een introductie is op een groot avontuur om wraak te nemen op de Duistere Schuimers, weet het je wel erg nieuwsgierig te maken naar de rest van het verhaal. Sangre heeft zowel haar goede als slechte kanten en weet als sterke vrouw haar vijand hardhandig aan te pakken. De tekenstijl kon op sommige plekken wat meer aandacht krijgen, maar het overgrote deel van de strip kun je genieten van deze magische wereld. De Overlevende is een goed begin van een serie waarin Sangre haar wraakplannen probeert uit te voeren, waarbij je nog vele magische avonturen kan verwachten. Dit smaakt naar meer!