StripsStriprecensiesGame on! - Ali-A

Game on! – Ali-A

-

Ali-A is een topgamer die erg bekend is op YouTube. Hij gaat samen met zijn vriendin Clare en zijn hond Eevee naar de lancering van een nieuwe videogame genaamd ‘Alien Liberator 2’, waarbij hij verslag gaat doen aan zijn kijkers. Alien Liberator 2 is een vervolg op een game waarin je als superheld (de Liberator) hulpeloze aliens genaamd thralls moet redden van de tyrantors, de gemene robots die de planeet willen vernietigen. Tijdens de presentatie van de game verandert opeens iedereen in een thrall en zijn er vele tyrantors die tevoorschijn komen en de thralls willen pakken. Ali-A transformeert in een Liberator en moet de tyrantors stoppen. Zijn favoriete game is tot leven gekomen! Samen met zijn hond Eevee moet hij de eindbaas verslaan en de wereld redden van de tyrantors, maar dan moet hij wel alle levels halen…

Stoere graphic novel vol knallende actie
Game on! is een graphic novel met in de hoofdrol de YouTuber Ali-A. Je volgt zijn avontuur waarin zijn favoriete game werkelijkheid wordt. Na een korte introductie over de game en de persconferentie belandt Ali-A al snel in heftige situaties. Hij moet de thralls beschermen en de tyrantors vernietigen, maar ondanks al zijn vaardigheden in gamen, moet hij erg wennen. Nu moet hij opeens in het echt de tyrantors verslaan! Doordat zijn hondje Eevee een upgrade kreeg en daardoor kan praten, heeft hij nog wat aangenaam gezelschap dat hem kan helpen bij zijn queeste. Dit verhaal heeft genoeg actie en spannende gevechten waarin je de adrenaline gewoon voelt! Ali-A moet zichzelf constant bewijzen als de Liberator, waardoor je geboeid blijft tijdens het hele verhaal.

Het avontuur van Ali-A is kleurrijk en barst van de adrenaline door zijn strijd met de tyrantors

De actie is dus goed aanwezig, wat zeker versterkt wordt door de machtige vijand. De tyrantors zitten overal, waardoor je vaak merkt dat deze vijand wellicht niet te verslaan is… Ali-A moet vaak zijn creativiteit gebruiken om de tyrantors te slim af te zijn, wat leidt tot gave beelden waar Ali-A de held uithangt. Sommige momenten in de graphic novel zijn af en toe wel erg toevallig en komen wat uit de lucht vallen, maar voor de rest is dit een verhaal om niet te vergeten.

Strakke lijnen, maar de personages konden wat uitgewerkt worden
De graphic novel van Ali-A kenmerkt zich door een fijne tekenstijl. De personages Ali-A, Eevee en Clare zijn heel kenmerkend en hebben genoeg detail waardoor ze er goed uitzien. Deze strip voelt heel erg aan als een comic vol superheldenactie, helemaal door de robots die er heel krachtig en strak uitzien. Daarbij is het kleurgebruik erg knallend en is elke bladzijde erg mooi om te zien. Zeker doordat Ali-A zich door vele levels moet banen, krijg je vaak nieuwe landschappen te zien. De variatie aan achtergrond is dus erg groot, wat deze graphic novel erg divers maakt.

Fans van Ali-A zullen hun YouTube-idool zeker herkennen, maar mensen die hem niet kennen zullen de personages misschien wat vlakjes vinden. Deze graphic novel is prima te lezen als je Ali-A niet kent, maar zijn team heeft nog geen stralende persoonlijkheid die de strip extra pit kan geven. Zo is Eevee een trouw hondje (dat blijkbaar heel veel verstand heeft van games, terwijl het gewoon een hondje is), maar door zijn spraakvermogen had hij heel komisch kunnen zijn. Ali en Clare voelen ook aan als de standaard helden, waardoor je toch wat mist in deze graphic novel.

Conclusie
Game-on! is een ideale graphic novel als je zin hebt in daverende actie waarbij je pagina na pagina kan genieten van spannende achtervolgingen, gevechten en meer. Het avontuur van Ali-A is kleurrijk en barst van de adrenaline door zijn strijd met de tyrantors, alleen hadden de personages iets levendiger gemogen. Het einde van de graphic novel laat in ieder geval zien dat er genoeg ruimte is voor een vervolg, dus laat deze er zeker komen!

Game on! Boek omslag Game on!
Ali-A
9789020624939
Graphic Novel
Kluitman
Mei 2018
Hardcover
192

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Game-on! is een ideale graphic novel als je zin hebt in daverende actie waarbij je pagina na pagina kan genieten van spannende achtervolgingen, gevechten en meer. Het avontuur van Ali-A is kleurrijk en barst van de adrenaline door zijn strijd met de tyrantors, alleen hadden de personages iets levendiger gemogen. Het einde van de graphic novel laat in ieder geval zien dat er genoeg ruimte is voor een vervolg, dus laat deze er zeker komen! Game on! - Ali-A