Doek valt voor Disney Infinity

0
147

Disney heeft aangekondigd te gaan stoppen met de Disney Infinity gamereeks. Na juni zullen er geen updates meer volgen voor het spel dat alle grote helden uit de Disney catalogus tot leven wekte.

Disney zal ook Avalanche Software, de studio die verantwoordelijk is voor Infinity, sluiten. Hierdoor zullen ongeveer 300 mensen hun baan verliezen.

‘Dit was een moeilijke beslissing,’ laat Disney in een reactie weten. ‘Zeker vanwege de kwaliteit van Infinity en de vele trouwe fans.’

Volgens Disney baas Bob Iger was ‘er niet genoeg vertrouwen in de stabiliteit van de verkoop van het spel.’ Een tweet van Wall Street Journal-journalist Ben Fritz suggereert dat Disney zo’n 147 miljoen dollar heeft verloren aan de games.

Met het besluit stapt Disney volledig uit de markt voor console games. Waarschijnlijk zullen ze dit in de toekomst aan partners overlaten.

Er volgen nog twee Disney Infinity delen aldus John Blackburn, algemeen directeur van de Infinity-tak, op zijn blog. In mei verschijnt de eerste, gebaseerd op Alice Through the Looking Glass (Alice in Spiegelland). In juni de tweede, gebaseerd op de nieuwe Pixar-film Finding Dory.

Geef een reactie