FilmsFilmrecensiesThe Huntsman: Winter’s War

The Huntsman: Winter’s War

-

Omslag Chronicle

Na lang uitkijken is hij er dan eindelijk: het vervolg op Snow White and the Huntsman. De trailer van The Huntsman: Winter’s War beloofde actie, humor en een vleugje romantiek. Maar wie enkel een prequel verwacht, krijgt nog veel meer dan bij aanvang gedacht. Enkele zaken uit de eerste film worden uitgelegd, zoals: waarom heet The Huntsman eigenlijk Huntsman? Wie is zijn vrouw, over wie hij het in de eerste film heeft? En het verhaal gaat nog veel verder dan dat: het neemt je helemaal mee in deze fantasierijke wereld.

De film begint met het leven van de boze koningin Ravenna en haar zus Freya voordat Ravenna’s koninkrijk ten onder gaat dankzij Snow White. Over Ravenna’s broer Flynn uit de eerste film wordt echter met geen woord gerept. De twee zussen heersen over hun koninkrijk, maar enkel Ravenna heeft magische krachten. Wanneer Freya een dochtertje krijgt dat niet veel later sterft door een brand in de kinderkamer, komen Freya’s krachten explosief tot uiting en vermoordt ze de brandstichter (en tevens vader van haar kind). Vanaf dan gaan de twee zussen hun eigen weg en volgt de film Freya in haar veroveringstocht van het noorden en de oprichting van haar groepje Huntsmen, waartoe ook onze welbekende Huntsman Eric en zijn geliefde Sara behoren.

Fantasy-figuren
Ook nu komen weer de nodige sprookjesfiguren aan bod die deel uitmaken van deze onweerstaanbare feeërieke wereld. Naast de elfjes en de dwergen zien we nu ook voor het eerst kobolden verschijnen en die zien er toch helemaal anders uit dan dat je uit andere verhalen zou opmaken. Ze lijken een beetje op een kruising tussen een ram en een aap en misschien wat ork-achtige invloeden om het helemaal af te maken.

Natuurlijk kan de IJskoningin niet op een doodgewoon paard rijden als ze haar vesting verlaat. Freya heeft een heel ander soort rijdier: wanneer ze samen met haar Huntsmen op zoek gaat naar de verdwenen spiegel van haar zus die de eigenaar ervan onverslaanbaar maakt, rijdt ze op een soort ijsbeer. Het geheel doet een beetje denken aan de heks uit The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe, waarin de heks de wereld ook in ijs verandert en dan ten strijde trekt met een strijdwagen voortgetrokken door ijsberen. Toegegeven, deze ijsbeer zag er wel veel vervaarlijker uit.

Personages
The Huntsman heeft een indrukwekkende cast met nieuwe sterke vrouwenrollen. Charlize Theron is nog steeds echt de grootste bitch aller tijden, zelfs tegenover haar eigen zus in haar eigen koninkrijk. Met haar kan je echt geen greintje medelijden hebben, terwijl Freya dit veel meer verdient. Je begrijpt waarom ze is zoals ze is en zelfs de opleiding van haar leger valt nog te begrijpen. Je snapt wel waarom ze de Huntsmen als haar kinderen ziet, na het verlies van haar eigen dochtertje. Emily Blunt speelt haar rol dan ook met verve. Ze geeft perfect weer hoe Freya door haar verlies zichzelf verhardt en haar hart en gevoelens laat bevriezen en wegstopt. Toch is niet alle hoop verloren. De wereld is wel bevroren, maar hij is niet zo doods en duister als in Snow White and the Huntsman. Hier heb je ondanks alles nog het gevoel dat onder al dat ijs (zowel in Freya als in de wereld) liefde en hoop nog leven.

Net als in de vorige film zorgen de dwergen voor de grappige noot en het is echt leuk en schattig bij momenten om de wisselwerking te zien tussen de vrouwelijke dwergen en de andere twee dwergen. Maar ook de gesprekken met de andere personages zitten meestal vol sarcastische opmerkingen en niet zo onopvallende uitdagingen. Daarnaast is het ook leuk om te zien dat Chris Hemsworth uitgedaagd wordt door Jessica Chastain als Sara. Ze is duidelijk geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en is een goede tegenhanger voor de Huntsman, die ook nu weer met de nodige flair wordt vertolkt door Hemsworth.

Producent: Universal Pictures
Regisseur: Cedric Nicolas-Troyan
Cast: Chris Hemsworth (The Huntsman/Eric), Jessica Chastain (Sara), Emily Blunt (Freya), Charlize Theron (Ravenna), Nick Frost (Nion), Rob Brydon (Gryff) e.a.
Verschenen: Mei 2016
Speelduur: 114 minuten
Leeftijdscategorie: 12+

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joke Michielsen
Joke leerde de rijke fantasy-wereld kennen via Harry Potter, maar werd verliefd op de wereld in Eragon van Christopher Paolini. Hoewel ze een voorliefde heeft voor epische en historische fantasy, geniet ze ook enorm van leuke Young Adults met een mythologische toets of Urban fantasy. Dit heeft geleidt tot een gevarieerde collectie fantasy-boeken met enkele favorieten van Sarah J. Maas, Cassandra Clare en Marion Bradley.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties