Films gebaseerd op striphelden in 2016

0
398

De verschillende mediakanalen beginnen steeds meer te overlappen, zoals we al merkten in mijn vorige blog over alle films en series in 2016 die gebaseerd worden op fantasyboeken. Een ander populaire bron om verhalen te putten voor filmstudio’s is de wereld van comic books. Superhelden van voornamelijk Marvel en DC zijn inmiddels al niet meer van het grote (en kleinere) scherm weg te denken en ook dit jaar zullen er meer dan genoeg superheldenfilms verschijnen. Daarom ook hier een mooi overzichtje van de te verschijnen films in 2016! 

  

Laten we beginnen met de superhelden van Marvel. Deze stripuitgever heeft na jarenlang rechten verstrekken aan anderen een filmstudio opgericht waar ze het grootste deel van de rechten voor hun striphelden in eigen hand hebben (hoewel ze natuurlijk zijn opgekocht door mediamogul Disney). Ze hebben ondertussen bijzonder veel succes met hun overkoepelende verhaallijn rondom de Avengers en ook dit jaar worden daar twee nieuwe hoofdstukken aan toegevoegd. In april verschijnt namelijk alweer de derde film van Captain America: Civil War. Bijna de gehele cast van de Avengers zal hierin weer verschijnen (Iron Man, Hawkeye, Black Widow, Ant-Man e.v.a.), maar ook twee ‘nieuwe’ personages worden toegevoegd aan de wereld van Avengers: Black Panther en Spider-man! Dit keer wordt de nadruk gelegd op interne spanningen tussen de superhelden onderling, gebaseerd op de Civil War verhaallijn uit de comics. Daarnaast wordt er ook een nieuw personage geïntroduceerd met Dr. Strange in de gelijknamige film die verschijnt in november (met Benedict Cumberbatch als hoofdpersoon!).

Andere Marvel helden die hun opwachting gaan maken zijn Deadpool, Gambit en verschillende X-Men personages in X-Men: Apocalypse. In Deadpool zul je Ryan Reynolds terugzien, die het personage al eens speelde in X-Men Origins: Wolverine. De fans waren echter totaal niet te spreken over het lot dat de Deadpool in die film trof, naast dat het de voor het personage kenmerkende geweld en grove grappen miste, dus hopelijk hebben ze daar lessen uit getrokken. Het lijkt er echter op dat dat wel goed komt, want het is de enige film uit de lijst met een 16+ rating.

Het blijft nog een beetje schimmig rondom Gambit, die zal worden gespeeld door Channing Tatum. Er is nog niet begonnen met filmen, dus 2016 lijkt vrij onmogelijk, maar er is nog geen officiële verschuiving van de releasedatum (die was gepland in oktober) geweest.

En na de successen van de vorige twee X-Men films is de franchise weer helemaal alive and kicking, met acteurs James McAvoy (Charles Xavier) en Michael Fassbender (Magneto). In de nieuwe film, gepland in mei, komt de grootste tegenstander ooit uit de stripverhalen op de planken: Apocalypse. Dit is de eerste en machtigste mutant op aarde en zal vast voor veel problemen gaan zorgen!

 

 

Ook DC zal van zich laten horen (via moederbedrijf Warner Brothers) met de start van hun overkoepelende filmuniversum die gaat leiden tot The Justice League! In Batman vs Superman: Dawn of Justice zal Henri Cavell, die in de vorige Supermanfilm Man of Steel de rol van de superheld speelde, het opnemen tegen een nieuwe Batman: Ben Affleck. En zoals we in de trailer al konden zien, zal ook Wonder Woman (Gal Gadot) haar opwachting al maken. Vele fans zijn zich al tijden aan het verheugen op het moment dat ook DC hun rijke wereld wat meer uitdiepen, dus hopelijk lossen ze alle verwachtingen in maart, als de film gaat verschijnen, in!

Een film waar ik zelf erg naar uitkijk is een vreemde eend in de bijt: Suicide Squad. De hoofdrolspelers hierin zijn namelijk allemaal bad guys, zoals Harley Quinn (Margot Robbie), Deadshot (Will Smith) en Enchantress (Cara Delevingne). Als team zullen zij als door de overheid worden ingezet om bepaalde taken uit te voeren. Ook de Joker zal een rol gaan krijgen en hij wordt gespeeld door Jared Leto. Deze film staat gepland voor augustus.

Als laatste wilde ik ook even Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows noemen. Michael Bay maakte in 2014 een nieuwe TMNT film, vol actie, flauwe grappen en Megan Fox. Het succesrecept waar hij ook de Transformers mee grootmaakte. Het sloeg blijkbaar goed genoeg aan om ook dit vervolg te kunnen maken. Deze groene vriendjes zijn wellicht vooral (in ieder geval bij mij) bekend om hun animatiefilms, maar ze zijn begonnen als stripreeks. In de nieuwste film, gepland in augustus, komen ook Rocksteady en Bebop voor. Ah, de nostalgie!

Geef een reactie