EvenementenSfeerverslagenEen bezoek aan de perspreview van Star Wars Identities

Een bezoek aan de perspreview van Star Wars Identities

-

Ben jij al bijgekomen van de Harry Potter Expo? Nu kun je in de Cinemec terecht voor de volgende op de lijst: Star Wars Identities. Alexandra was aanwezig bij de perspreview en doet hier uit de doeken wat je allemaal kunt verwachten.

Perfect voor elke fan

Ben jij een echte Star Wars fan? Dan is Star Wars Identities echt wat voor jou. Verwacht props uit de films, concept art met vroege designs van bekende personages, een wetenschappelijk tintje én de kans om te kijken wie jij zou zijn in het Star Wars universum!

De tentoonstelling laat van alles zien uit de Star Wars films en uit de animatieserie Star Wars: The Clone Wars. Zo zien we, zodra we binnenkomen, BB-8 al staan (mijn favoriet!) naast Stormtrooperpakken uit verschillende films. De kostuums en modellen van al je favoriete personages kun je terugvinden in deze expo, en de belangrijkste personages worden vergezeld door een beeldscherm vol interessante weetjes.

De makers van Star Wars Identities benadrukten dat alles écht gebruikt is voor de films. Alle kostuums zijn bijvoorbeeld echt gedragen en zijn echt verschenen in de films! Zo is het bijvoorbeeld heel bijzonder om te zien hoe groot Chewbacca echt is en hoe intimiderend Darth Vader er in het echt uitziet! De concept art geven een leuk inkijkje in het maakproces van deze legendarische films. Zo kan je zien dat Chewbacca eerst oren had, Yoda er compleet anders uitzag en dat Luke eerst misschien een vrouwelijk personage zou zijn geweest.

Verder kan je ook een mooie foto laten maken waarop jij in een scène uit de films verschijnt en is het ook mogelijk om voor de audiotour te kiezen. Bij de audiotour krijg je een zendertje om je nek. Dit zendertje pikt binnen bepaalde afgezette gebieden een signaal op en dan krijg je allemaal interessante informatie te horen over het maken van de film.

Met het zendertje van de audiotour krijg je ook van alles te horen bij de beeldschermen die door de tentoonstelling heen staan opgesteld. Elke keer als jij een keuze kunt maken over jouw leven als Star Wars personage, leer je ook meer over wat dergelijke keuzes met iemand doen. Je krijgt dus elke keer een interessante minidocumentaire te zien waarbij voorbeelden uit Star Wars worden gebruikt. Je leert dus niet alleen veel over Star Wars, maar ook over ontwikkelingspsychologie. Mocht je dit zelf niet interessant vinden, dan kan je er natuurlijk gewoon voorbij lopen.

Welke kant kies jij?

Een van de leukste dingen aan deze expo is dat je te weten kan komen wie jij zou zijn als jij in het Star Wars universum leefde. Helemaal aan het begin start je met het kiezen van een ras. Je kan jezelf daarna een naam geven en een thuiswereld kiezen. Naarmate je verderloopt door de expo kom je voor andere keuzes te staan: hoe ben je opgevoed? Heb je vrienden? Wie was je mentor? Wat doe je in het dagelijks leven? En misschien nog wel het allerbelangrijkste: Kies jij voor de Dark Side of de Light Side? Aan het eind van de rit krijg je te zien hoe je personage eruit ziet en kan je ervoor kiezen om een mail je ontvangen met allemaal informatie over wie je zou zijn. Dit alles voegt echt een extra dimensie toe aan de ervaring en ook voor de mensen die misschien niet een die hard fan zijn, is het ontzettend leuk om te zien wat voor gekke alien jij zou zijn.

Je stelt je personage samen door je polsbandje steeds tegen een zendertje te houden die bij jouw keuze staat. Dit, en de manier waarop de audiotour is georganiseerd, brengt moderne technologie mooi in balans met de flitsende sciencefiction uit Star Wars, waardoor je bijna gaat geloven dat je je echt in het Star Wars universum bevindt!

Wat miste ik?

Hoewel de tentoonstelling heel compleet aandoet, heb ik niets van Rogue One kunnen vinden Dat was heel jammer, want ik keek vooral uit naar K-2SO. Ook heb ik op BB-8 na bijna niets van The Force Awakens kunnen vinden. Heel jammer, want ik denk dat veel fans ook graag naar de kostuums van Rey, Finn en Poe hadden willen kijken en het zilveren Stormtrooperpak van Captain Phasma willen bewonderen. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat deze kostuums nog in gebruik zijn voor het maken van nieuwe films, maar toch was het jammer dat er niet meer van te zien was.

Wat ik ook miste waren de lightsabers. Als je aan Star Wars denkt, denk je meteen aan de iconische lichtzwaarden. Bij een paar kostuums kon je de handvatten aan de riemen zien hangen, maar er waren bijvoorbeeld geen lichtgevende varianten. Er werd bijvoorbeeld ook niets verteld over de verschillende kleuren lightsabers, zoals dat Mace Windu een paarse lightsaber had (waar ik nog steeds heel jaloers op ben) en waarom Jedi’s altijd blauwe en groene hadden, terwijl de Siths altijd met rode lightsabers rond paraderen.

Is het het allemaal waard?

Hierop kan ik een volmondig ‘ja’ antwoorden. Voor de fans die het vooral van de nieuwere films als Rogue One en The Force Awakens moeten hebben is er helaas iets minder tentoongesteld, maar ook dan blijven de props en de pakken van de andere films ontzettend mooi en bijzonder om te zien. Door de interactieve insteek van de tentoonstelling is er veel te doen én kun je bovendien ook nog een hoop leren. De tentoonstelling is verder prachtig vormgegeven en je waant je echt in het Star Wars universum. Een extra leuke toevoeging is het maken van je eigen personage en de mogelijkheid om daar aan het einde van de tentoonstelling nog meer informatie over te krijgen. Zo ga je altijd naar huis met een leuk aandenken!

Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

Geef een reactie

Delen

Alexandra Kist
Alexandra heeft door het lezen van fantasyboeken ontelbare levens geleid. Zo heeft ze samen met Harry, Ron en Hermelien boterbier gedronken in De Drie Bezemstelen en volgde ze Katniss Everdeen op de voet door arena's vol moordenaars. Ze heeft niet alleen een zwak voor fantasy, maar ook een grote liefde voor sciencefiction en klassieke horrorverhalen.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties