Maak je eigen Star Wars kerstverlichting!

0
374

Kerst is de ideale tijd om je huis weer op te leuken met sfeervolle versieringen. Lichtjes zijn daarbij een van de belangrijkste componenten. Zou het dan niet extra mooi zijn om deze ook nog eens in een Star Wars thema te krijgen? Denise laat haar liefde voor Star Wars voor zich spreken en vertelt ons hoe je je kerstboom met prachtige lightsabers kunt aankleden! 

Star Wars kerstlichtjes

Benodigdheden:

  • Een streng led verlichting (ik heb 40 stuks van de Action) + eventueel batterijen
  • Plastic rietjes (in lightsaber kleuren)
  • Zwarte tape
  • Grijze/zilverkleurige tape
  • Een schaar

Je kan de meeste dingen bij de Action kopen. Als je jezelf een plezier wil doen, koop je de tape niet bij de Action. De mijne plakt niet goed en laat vaak los. Bij de bouwmarkt of hobbywinkel kan je betere kwaliteit vinden.

 

Aan de slag!

Stap 1: Knip de rietjes op de goede lengte. Ik vond het leuk om bonte kleuren te gebruiken, al zijn het niet allemaal officiële ‘lightsaberkleuren’. Je kan bijvoorbeeld ook alleen groen gebruiken. Het is handig als je ook alvast je stukjes tape knipt, dan kan je straks in één keer doorwerken.

Stap 2: Vouw een stukje zwarte tape om het rietje. (Ik heb trouwens zelfklevend krijtpapier gebruikt van de Action omdat ik dat nog had liggen, maar dat plakt dus ook niet al te goed.) Zorg ervoor dat je een stukje aan de onderkant laat uitsteken zodat je dit goed vast kunt plakken aan het lichtje.

Stap 3: Plak een stuk grijze tape over de zwarte tape. Je lightsaber is nu klaar!

Stap 4: Bevestig je lightsaber op het lichtje. Herhaal stap 1 tot en met 4 tot je hele snoer klaar is.

Stap 5: Versier je kerstboom!

Als kind was Denise gek op prinsessenfilms. Haar hart brak toen ze erachter kwam dat prinses helemaal geen beroep was. Via Harry Potter en The Lord of the Rings kwam ze terecht in de wereld van fantasy, en je zal haar dan ook vaak terugvinden op fantasyfairs door het hele land. Ze is dol op het lezen van (dystopische) young-adults, maar ook op epische fantasy, een thriller op zijn tijd, en af en toe iets om bij te zwijmelen.

Geef een reactie