BoekenBoekrecensiesMagisterium 4: Het Zilveren Masker - Holly Black & Cassandra Clare

Magisterium 4: Het Zilveren Masker – Holly Black & Cassandra Clare

-

Callum Hunt heeft zware tijden meegemaakt. Hij zit opgesloten in de gevangenis en hij is bang dat hij de rest van zijn leven achter de tralies komt te zitten. Zijn beste vriend is er niet meer en iedereen denkt dat de gevaarlijke Constantine bezit van hem heeft genomen, terwijl hij zich nog steeds hetzelfde voelt. Toch weet Callum te ontsnappen, maar dit heeft grote gevolgen. Callum leert meer over Constantine en de Chaosmagie. Er zijn plannen voor Callum om grote krachten te krijgen die haast onmogelijk lijken… Zal de ware Constantine naar boven komen, of weet Callum nog steeds te vechten voor het goede?

Spannend vierde deel van de Magisterium-serie
Het derde deel van de Magisterium-reeks was leuk om te lezen, maar qua spanning gebeurde er niet ontzettend veel. Dat weet Het Zilveren Masker helemaal goed te maken, want Callum beleeft nu genoeg avontuur! Callum zit eerst in de gevangenis, maar al snel weet hij de wereld weer te verkennen en wordt hij geconfronteerd met oude vrienden, maar ook vijanden. Callum heeft moeite met het vertrouwen van bepaalde personages, aangezien deze nooit goede bedoelingen met hem hadden. De spanning zit er dus dik in en in dit deel ben je gegarandeerd van een spannende strijd waar je zeker van gaat genieten!

Callum is een goede jongen, maar door zijn verleden heeft iedereen een slecht beeld van hem. Gelukkig blijven zijn vrienden hem trouw en Callum doet alles om zijn vrienden te steunen, zelfs als dat ervoor zorgt dat hij zijn duistere krachten moeten oproepen. Hij probeert zijn slechte kant te bedwingen en krijgt zelfs te maken met verliefdheid, waardoor hij als puber genoeg meemaakt. Wel zou de schrijfstijl en de denkwijze van Callum wat volwassener mogen worden. Zijn gedachten lijken nog steeds op die van een twaalfjarige, terwijl Callum al vijftien jaar oud is. De schrijfstijl zou wat mee moeten gaan met de leeftijd van Callum, maar op dit moment is dat toch niet erg te merken.

Holly Black en Cassandra Clare zijn een gouden duo en weten hun schrijfstijlen goed met elkaar te combineren.

Chaosmagie die de natuurwetten te boven gaat
Ondanks de jeugdige schrijfstijl is Het Zilveren Masker erg aangenaam om te lezen. Holly Black en Cassandra Clare zijn een gouden duo en weten hun schrijfstijlen goed met elkaar te combineren. De magie komt echt tot leven als je aan het lezen bent en ze weten je snel door dit boek heen te leiden. Het is een geweldige samenwerking waarbij gedetailleerde beschrijvingen over de magische wereld worden gecombineerd met een opkomende strijd tussen alle magiërs.

De dames weten je nieuwe kennis te geven op het gebied van Chaosmagie. Er zijn geruchten dat Constantine vroeger de doden tot leven wilde wekken en Callum wordt gedwongen om dit te proberen, maar kan je de dood te slim af zijn? Callum leert meer over zijn magie en komt ook meer te weten over Constantine, de slechtste tovenaar aller tijden. Deze nieuwe informatie is maar al te interessant en laat zien hoe goed de schrijvers deze wereld hebben bedacht.

Conclusie
Het Zilveren Masker is een spannender boek dan zijn voorganger (De Bronzen Sleutel) en neemt je mee op een spannend avontuur waarin Callum wordt geconfronteerd met zijn verleden en de fouten die hij heeft gemaakt. De schrijfstijl had iets aangepast mogen worden naar de leeftijd van Callum, maar daarbij merk je wel hoe hard zijn leventje is en wat voor heftige keuzes hij moet maken. De eindstrijd in dit boek is ook fenomenaal en belooft veel spannende gevechten voor het vijfde en laatste deel van deze serie. Het ziet ernaar uit dat Clare en Black naar een spectaculair eind toe werken, waar je na het lezen van dit boek enorm naar uitkijkt!

[product_page sku=”9789048835515″]
Magisterium 4: Het Zilveren Masker
Magisterium 4

Holly Black & Cassandra Clare

Moon

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties