BoekenBoekrecensiesZeven Magiërs - Caro King

Zeven Magiërs – Caro King

-

Omslag Zeven Magiërs

Grappige karakters en goed uitgewerkte wereld
Zeven Magiërs bevat ontzettend veel verschillende karakters. Van moddermannen met een eigen wil tot boemannen die geen zin meer hebben om kinderen te stelen. Er komen heel veel vreemde wezens voor in de Drift en hun karakters zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt. Soms misschien nog wel beter dan de personages van de ‘Stoffelijken’ uit de ‘Wijdte’: de normale mensen uit de normale wereld. De karakters van Jonas en Toby blijven bijvoorbeeld een beetje oppervlakkig en mysterieus, terwijl zij toch een grotere rol spelen in het verhaal dan de meeste ‘Onwerkelijken’.

Schrijfster Caro King heeft niet alleen veel aandacht besteed aan de karakters, maar ook aan de wereld waar Nin en Jonas doorheen moeten reizen. De twee komen terecht in de Drift: de wereld van de Zeven Magiërs. De Drift is een fantasievolle wereld waarin alles precies zo is als je het jezelf voorstelt. Het gras is net zo groen als je zelf wilt en als de zon op komt, staat de lucht werkelijk in brand. Caro King heeft deze wereld erg gedetailleerd neergezet. Soms zelfs iets té gedetailleerd, waardoor de vaart een beetje uit het verhaal gehaald wordt.

Wisselende perspectieven en verhalen
In Zeven Magiërs heeft bijna elk karakter zijn eigen verhaal. Alles draait natuurlijk om het hoofdverhaal: Nins zoektocht naar Toby. Maar daaromheen spelen erg veel kleine verhaaltjes. Het verhaal van de Zeven Magiërs speelt bijvoorbeeld een grote rol. Daarnaast hebben de boemannen hun eigen verhaal, het Verschrikkelijke Huis van meneer Nurx heeft zijn eigen verhaal en elk karakter maakt wel iets mee wat hij of zij met Nin en Jonas wil delen. Dit is soms best verwarrend en maakt de zoektocht van Nin een beetje traag.

Bij al die verschillende verhalen horen ook veel wisselende perspectieven. Het ene moment kijk je mee met Nin en het andere moment beleef je het verhaal vanuit het perspectief van modderman Jik of van boeman Schrikschaduw. Zo ben je goed op de hoogte van de gevoelens van alle karakters. Helaas zorgt dit er ook voor dat je niet echt een band krijgt met de hoofdpersonages: Nin en Jonas. Het perspectief wordt te vaak gewisseld om echt met ze mee te kunnen voelen.

Fantasierijk, maar verwarrend
Zeven Magiërs is een erg interessant en fantasierijk verhaal, dat soms ook een beetje luguber is. Helaas is het verhaal best verwarrend door veel verschillende verhaallijnen en perspectiefwisselingen. Toch blijft Zeven Magiërs een grappig en origineel boek, waardoor het zeker een aanrader is voor kinderen die van lezen houden en tegen een beetje bloed kunnen.

[product_page sku=”9789059326736″]


Zeven Magiërs Boek omslag
Zeven Magiërs

Caro King


9789059326736

Kluitman

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Marije Kok
Marije behoort tot de Harry Potter-generatie en het is daarom ook niet gek dat de boeken over de tovenaarsleerling, die meteen haar eerste kennismaking met de wereld van fantasy waren, nog steeds haar lievelingsboeken zijn. Ondertussen heeft ze de rest van de fantasywereld ook ontdekt. Ze is dol op het lezen van young adult-boeken, dystopische verhalen, epische fantasy en eigenlijk alle kinderboeken waar ook maar een beetje magie in voorkomt.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties