Erebos – Ursula Poznanski

0
393

Omslag Erebos

Nick merkt vrij snel op dat er een pakje de school rondgaat. Maar wat zit erin? De jongen wil het heel graag weten, maar hij lijkt buitengesloten te worden. Tot hij op een dag uit onverwachte hoek het pakje, dat een computerspel blijkt te zijn, krijgt. Een zeer verslavende wereld met zeer strenge regels openbaart zich. Het is een spel dat mensen niet alleen virtueel uitdaagt, maar ook in de realiteit. Niets is echter wat het lijkt, want het spel heeft maar één duister doel: moord.

Geen fantasy
Voor de echte fantasylezers is het goed om te weten dat Erebos eigenlijk niet onder de verbeeldingsgenres te plaatsen is. Toch is er veel verbeelding te vinden in dit werk. Telkens wanneer het verhaal zich “in het spel” afspeelt, slaagt Poznanski erin om je een prikkelende fantasiewereld vol donderelfen, barbaren, dwergen en nog veel andere soorten te laten zien.

Poznanski verrast de lezer
Vanaf het eerste hoofdstuk weet Poznanski lezers vast te grijpen. Vragen kunnen al snel rijzen en als je het antwoord leest, heb je gelijk weer nieuwe vragen waarop je het antwoord wil weten.
De plot is niet voorspelbaar en bevat veel goed onderbouwde verrassingen. Deze verrassingen duiken geregeld op en weten de spanning steeds meer de hoogte in te jagen.

Goede personage-uitwerking
De personages in het verhaal zijn minstens even goed, of zelfs beter, uitgewerkt dan de plot. Elk personage heeft een duidelijke drijfveer en wordt goed uitgediept. Je komt kleine dingen van de personages te weten waardoor je geleidelijk aan weet wie nu “wie” is. Kortom, Poznanski zet karakters neer die van vlees en bloed lijken te worden en die de lezer als een sneltrein door het verhaal leiden.
Nick is zonder meer het hoofdpersonage van Erebos. Zijn gedachtegang is logisch en zijn handelingen die daaruit volgen ook. Nick is ook een sympathiek personage, waardoor lezers zich gemakkelijk in hem kunnen leven.

Brede doelgroep
Erebos is een boek dat vanaf dertien jaar gelezen kan worden. Door de thematiek en de volwassen vertelwijze is het boek ook geschikt voor young adults en volwassenen. Wel dient er – voor de jongere lezers – gezegd te worden dat er best een aantal aangrijpende dingen gebeuren die voor sommige dertienjarigen moeilijk kunnen liggen.

Schitterend boek
Erebos is een boek met een schitterend plot en prachtig uitgewerkte personages. Bovendien staat het garant voor enkele uren spannend leesplezier. Erebos is een sterk verhaal met een grote doelgroep. Erebos is verslavend goed!

[product_page sku=”9789047703730″]

Erebos Boek omslag Erebos
Ursula Poznanski
9789047703730
Lemniscaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here