BoekenBoekrecensiesWarrior Cats: Wolksters reis – Erin Hunter

Warrior Cats: Wolksters reis – Erin Hunter

-

Lang geleden woonde er in het gebied waar nu de DonderClan, de SchaduwClan, de RivierClan en de WindClan wonen nog een vijfde clan: De HemelClan. We weten inmiddels dat deze clan nu niet meer in het bos woont, maar wat is ermee gebeurd? Waar woonde deze mysterieuze clan en waarom zijn ze vertrokken?

Eén ding is in elk geval zeker: de HemelClan heeft het zwaar te verduren. Ze zijn al een stuk territorium kwijtgeraakt aan de DonderClan en nu wordt de rest van hun grond ook nog eens bedreigd door de tweebenen, die bomen omhakken en er huizen voor in de plaats zetten. Langzaam maar zeker verliest de HemelClan steeds meer gebied en de prooi raakt op. Wolkster, de leider van de HemelClan, heeft geen andere keuze: hij zal de andere clans om hulp moeten vragen. Maar zijn zij bereid om hem te helpen?

Mini-avontuur

De Warrior Cats-serie bestaat inmiddels al uit vele boeken die zich over meerdere generaties katten uitstrekken. Het kan daarom ook best wel intimiderend zijn om aan deze serie te beginnen, in de wetenschap dat er na het eerste boek nog tientallen delen volgen. Mocht je nou twijfelen of je aan deze gigantische boekenreeks wilt beginnen, dan biedt uitgeverij Fantoom een oplossing: Wolksters reis is een los te lezen mini-avontuur dat zich afspeelt vóór de eerste Warrior Cats-serie. Een perfecte introductie tot de wereld van de kattenclans, dus!

Wolksters reis is een spannende novelle die zowel nieuwe lezers als de echte fans zeker zal weten te bekoren.

Toch is dit boekje zeker niet alleen leuk voor nieuwe lezers die nog kennis moeten maken met de reeks. Voor alle fans (of de lezers die ergens halverwege zijn) biedt Wolksters reis namelijk ook een mooi inkijkje in het verleden van de vijf kattenclans. Zo wordt de enorme kattenwereld die schrijverscollectief Erin Hunter heeft gecreëerd wederom een stukje groter en leer je de omgeving weer een beetje beter kennen, maar dan door de ogen van andere katten. Het fijne hieraan is dan ook dat de setting van het boek heerlijk herkenbaar aanvoelt, ook al speelt het zich jaren terug in de tijd af. De personages zijn misschien onbekend, maar de wereld, de clans en de kattentaal zijn nog precies hetzelfde.

Klein verhaal vol grote avonturen

Ook al bevat dit korte verhaal misschien andere personages, toch lukt het de schrijvers om in nog geen 130 pagina’s een compleet nieuwe kattenclan tot leven te wekken. Alle katten hebben hun eigen kleur vacht, karakter en stem, waardoor het niet moeilijk is om met ze mee te leven. Wel moet ik zeggen dat Wolkster een erg koppige kat is en dat het misschien helemaal niet zo’n slecht idee was geweest om gewoon eens met de andere clans te communiceren, maar ja, die vijandigheid tegenover vreemde katten zit natuurlijk ook wel een beetje in de aard van het beestje.

Net als de andere Warrior Cats-boeken leest ook dit mini-avontuur weer heerlijk vlot weg. Dit heeft echter ook een nadeel, want juist doordat dit dunne boekje vol spanning en avontuur zit, heb je hem echt veel te snel uit. Wat mij betreft had er nog wel wat meer achtergrondinformatie in gemogen, en ik had ook graag meer willen weten over hoe het de HemelClan is vergaan na dit verhaal. Het eindigt nu wat abrupt, nog voordat Wolkster überhaupt op zijn reis is gegaan, waardoor de titel ook een beetje onterecht gekozen lijkt. Maar gelukkig valt er nog veel meer te lezen over deze mysterieuze vijfde clan, want ook in de twee superedities, Vuursters missie en De terugkeer van de HemelClan, speelt de HemelClan een belangrijke rol.

Conclusie

Al met al is Wolksters reis een spannende novelle die zowel nieuwe lezers als de echte fans zeker zal weten te bekoren. Het biedt een inkijkje in de geschiedenis van de kattenclans en daarmee weten de auteurs de wereld van de Warrior Cats weer een klein beetje uit te breiden. Wel had het verhaal van mij nog best iets langer gemogen, want het eindigt wat abrupt, maar aan de andere kant is Erin Hunter gelukkig nog lang niet uitgeschreven en hebben we voorlopig dus nog meer dan genoeg te lezen over deze bijzondere kattenclans!

Wolksters reis Boek omslag Wolksters reis
Warrior Cats
Erin Hunter
9789059245914
Fantasy
Fantoom
November 2018
Paperback
130
Ans van der Graaff

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Marije Kok
Marije behoort tot de Harry Potter-generatie en het is daarom ook niet gek dat de boeken over de tovenaarsleerling, die meteen haar eerste kennismaking met de wereld van fantasy waren, nog steeds haar lievelingsboeken zijn. Ondertussen heeft ze de rest van de fantasywereld ook ontdekt. Ze is dol op het lezen van young adult-boeken, dystopische verhalen, epische fantasy en eigenlijk alle kinderboeken waar ook maar een beetje magie in voorkomt.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties